News

Incendiu la un tren staționat în Halta Seleuș din Arad. În interior se aflau opt persoane

O garnitură de tren cu două vagoane a luat foc. Aceasta era staționată în Halta Seleuș din Arad, iar în interior se aflau opt persoane
15.07.2021 | 07:50
Incendiu la un tren stationat in Halta Seleus din Arad In interior se aflau opt persoane
ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situatii de Urgență Arad a transmis că în urma incendiului nu au fost înregistrate victime. Toți cei opt oameni au fost evacuați cu succes.

Pompierii au fost chemați prin apel la 112 de către mecanicul trenului Regio Brad – Arad.

Incendiu la un tren staționat în Halta Seleuș din Arad. În interior se aflau opt persoane

tren în flăcări
Tren în flăcări, în Halta Seleuș, din județul Arad
Sursa foto: Facebook/ ISU Arad

Incidentul a avut loc miercuri, 14 iulie. Trenul care a luat foc era oprit în Halta Seleuș. Șase călători și doi mecanici se aflau în interiorul acestuia.

ADVERTISEMENT

Din fericire, oamenii au ieșit fără probleme și niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Reprezentanții ISU Arad au mai transmis că cea mai probabilă cauză a incendiului este „frecarea mecanică.”

„La intervenție s-au deplasat două echipaje ale Detașamentului Ineu, un echipaj de stingere si unul SMURD,” au anunțat pompierii.

ADVERTISEMENT

„Echipajele au ajuns în zece minute la fața locului, subunitatea fiind aproape de locul incidentului, și au reușit să limiteze și să stingă incendiul fără că acesta să se propage la întreg vagonul,” au adăugat.

Întreg incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a ISU Arad, fiind însoțit și de imagini din timpul intervenției pompierilor. Oamenii care au văzut postarea au criticat transportul feroviar din România.

ADVERTISEMENT

Internauții, revoltați de condițiile de călătorie cu trenul

Tren în flăcări
Tren în flăcări, în Halta Seleuș, din județul Arad
Sursa foto: Facebook/ ISU Arad

Fotografiile cu garnitura în flăcări au stârnit criticile oamenilor. Aceștia au lăudat intervenția pompierilor, dar nu au avut prea multe cuvinte de laudă pentru trenurile din țara noastră.

„Bravo lor că au rezolvat situația! Trenurile aste nu vor mai rezista mult. Sunt vechi de 60 și ceva de ani,” a comentat un bărbat la postarea ISU.

ADVERTISEMENT

Internauții au sesizat că respectivul tren era unul foarte vechi. Potrivit acestora, siguranța călătorilor este pusă în pericol de asemenea garnituri, iar de confortul pasagerilor nici nu mai poate fi vorba.

Alții au făcut haz de necaz și le-au transmis pompierilor că, după modul în care arată trenul, au avut impresia că au fost chemați la muzeu, nu la o intervenție.

ADVERTISEMENT
Tags: