News

Incendiu la un vagon încărcat cu tone de benzină, între Bușteni și Azuga. Pericolul e uriaș

Incendiu la un vagon încărcat cu tone de benzină, între Bușteni și Azuga.
08.07.2021 | 07:51
Incendiu la un vagon incarcat cu tone de benzina intre Busteni si Azuga Pericolul e urias
ADVERTISEMENT

Joi dimineață a izbucnit un incendiu în județul Prahova, la un vagon care conține 56 de tone de benzină și motorină. Acesta face parte dintr-o garnitură cu 22 de vagoane, toate fiind pline cu combustibil.

Incendiu la un vagon încărcat cu tone de benzină, în Prahova

Din aceste cauze traficul feroviar a fost blocat complet între Bușteni și Azuga, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Prahova.

ADVERTISEMENT

Incendiul a pornit în jurul orei 4:30 dimineața, iar acesta s-a manifestat cu flacără deschisă, pericolul fiind unul foarte mare.

Unul dintre vagoane a luat foc, la ieșire din Bușteni către Azuga, iar din această cauză pompierii care au ajuns la fața locului au decuplat acest vagon de restul garniturii.

ADVERTISEMENT

22 de vagoane pline cu motorină și benzină, în pericol

Acest lucru a fost făcut pentru a reduce cât de mult pericolul, având în vedere că toate cele 22 de vagoane sunt încărcate cu motorină și benzină. Mai precis, este vorba de 18 încărcate cu motorină și patru care au benzină.

În acest caz s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă precum și o ambulanță SMURD. Traficul feroviar a fost blocat complet, iar linia fost scoasă de sub tensiune.

ADVERTISEMENT

Nu s-au constatat alte probleme la vagonul afectat, au mai anunțat cei de la ISU Prahova. Incendiul de la această garnitură de tren a fost observat de impiegatul din gara Bușteni, care a alertat autoritățile.

Trenul încărcat cu tone de combustibil se îndrepta în județul Brașov și urma să ajungă în localitatea Dârste.

ADVERTISEMENT

Alte transportatoare de combustibil au luat foc, pericolul fiind uriaș

Spre exemplu, în luna mai, o autocisternă care transporta 30 de tone de benzină și motorină a luat foc, pe Autostrada București-Pitești. Traficul a fost restricționat din cauza acestui incident.

Din fericire, pericolul a fost eliminat rapid și nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale. Șoferul autocisternei a sărit din mașina în flăcir și a reușit să își salveze viața prin acest gest.

Un incendiu al CFR a avut loc în anul 2019, iar de această dată pericolul a fost unul mare, pentru că era vorba despre o garnitură care transporta călători. Circa 200 de oameni se aflau în tren în momentul în care a izbucnit incendiul.

ADVERTISEMENT
Tags: