News

Incendiu major de vegetație în Delta Văcărești. Au ars aproximativ 15.000 de metri pătrați. Update

Incendiu major de vegetație în Delta Văcărești. Au ars aproximativ 15.000 de metri pătrați. Echipele de intervenție s-au luptat cu flăcările și au încercat să limiteze dezastrul.
05.04.2022 | 22:30
Incendiu major de vegetatie in Delta Vacaresti Au ars aproximativ 15000 de metri patrati Update
Incendiu major de vegetație în Delta Văcărești, 5 aprilie. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT
05-04-2022
19:31

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au demarat o investigație față de pagubele produse mediului

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu iau atitudine, în urma incendiului produs în Delta Văcărești. Au demarat o investigație față de pagubele produse mediului, de acest eveniment. Focul a ars o suprafață destul de mare, de 15.000 mp, dar a fost amplificat și de vântul care suflă cu peste 20 km/h, a transmis Ministerul Mediului.

”Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit în această după amiază în Parcul Natural Văcăreşti, cu degajare masivă de fum. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Municipiului București au ajuns la fața locului, unde reprezentanții ISU acționau, deja, pentru stingerea incendiului. În prezent, incendiul a fost lichidat și nu s-au înregistrat victime. Comisarii GNM investighează și verifică pagubele aduse asupra mediului”, a precizat Ministerul Mediului, într-un comunicat de presă.

05-04-2022
13:16

Incendiul a fost stins

ISU Bucureşti a transmis că incendiul a fost stins.

Reprezentanții pompierilor au menționat că suprafaţa afectată de foc a ajuns la aproximativ 15.000 mp.

Nu există victime, nu se cunosc încă pagubele financiare

05-04-2022
12:07

Incendiul este localizat, anunţă ISU

ISU Bucureşti anunţă că incendiul a fost localizat.

“Se lucrează pentru stingerea ultimelor focare”, precizează pompierii prezenţi la faţa locului.

Totodată, aceştia menţionează că suprafaţa afectată de incendiu este de aproximativ 15.000 mp.

05-04-2022
11:22

Mai multe echipaje de intervenție chemate în ajutor

Pompierii au solicitat ajutor și la fața locului au ajuns 11 echipaje de intervenție. Mai mult decât atât, între timp 10 mii de metri pătrați de vegetație ard. 

„Având în vedere simularile modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Delta Văcăreşti, Mun. Bucureşti sector 4, se apreciază că cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări (viteze la rafală de până la 35…45 km/h), din direcţie predominant vest-sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi deplasare spre est-nord-est”, au transmis meteorologii.
 

Un incendiu de vegetație a izbucnit în Delta Văcărești, loc pe care l-au vizitat mai multe personalități politice în ultima perioadă. Chiar președintele României, Klaus Iohannis a mers să vadă parcul natural din inima Bucureștiului.

Incendiu important în Delta Văcărești

Pe lângă șeful statului, primarul Nicușor Dan a mers și el în Deltă. Din nefericire, acum ard aproximativ cinci mii de metri pătrați de vegetație.

ADVERTISEMENT

Au fost trimise la fața locului nu mai puțin de 4 autospeciale de stingere. De remarcat că pompierii care au ajuns în rezervație au observat degajări mari de fum.

După o scurtă perioadă, pompierii au mai solicitat ajutorul a încă trei mașini de intervenție. De asemenea, oamenii au fost rugați să părăsească zona. A fost remis și mesaj prin sistemul RoAlert pentru informarea si avertizarea populației.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, vântul influențează modul de manifestare a incendiului.

Sursa foto – ISU București

Interesant este că în urmă cu doar câteva zile, zeci de saci de gunoaie a fost strânşi din Delta Văcăreşti, de Ziua Pământului, de angajaţi ai Primăriei Sectorului 4 şi de voluntari de la Asociaţia Alianţă Pentru Pădure şi de la Asociaţia Studenţilor Geografi din Universitatea Bucureşti.

Gunoaiele strânse de către participanţi au fost triate, iar la sfârşitul acţiunii, cu ajutorul logisticii puse la dispoziţie de către Totul Verde, s-a trecut la reciclare şi la depozitarea acestora în zonele special amenajate.

ADVERTISEMENT

”Este extrem de important să înţelegem că, doar împreună, putem salva Planeta Pământ şi să avem un viitor mai curat şi mai verde”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Vă readucem aminte că Parcul Natural Văcăreşti va fi administrat de Primăria Generală a Capitalei. De asemenea, poliţiştii locali şi comisarii de mediu vor acţiona împreună pentru combaterea arderilor ilegale din jurul Capitalei.

ADVERTISEMENT

 

Tags: