News

Incendiu major de vegetație în Piatra Neamț. Pompieri din 3 județe s-au luptat să stingă flăcările

Incendiu de vegetație lângă Piatra Neamț. Zonele locuite, puse în pericol de flăcări. Din fericire, pompierii au reușit să stingă flăcările înainte ca ele să ajungă la case.
01.12.2021 | 08:05
Incendiu major de vegetatie in Piatra Neamt Pompieri din 3 judete sau luptat sa stinga flacarile
ADVERTISEMENT

Un incendiu de proporții a mistuit Muntele Pietricica din Piatra Neamț, în noaptea de marți spre miercuri. Pentru a stinge vâlvătaia au acționat pompierii din trei județe.

Casele din jur au fost într-un adevărat pericol, deoarece flăcările s-au extins cu rapiditate. De asemenea, chiar și o mănăstire din zonă a fost pusă în pericol, dar și ondul forestier din vecinătate.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma acestui incendiu de vegetație. El a fost stins după ore bune de către pompierii, care s-au luptat cu flăcările până la ora 2 dimineața.

Incendiu de proporții în Piatra Neamț. Au intervenit pompieri din trei județe

Într-un final, incendiul din Piatra Neamț a fost lichidat de pompieri. Aici au intervenit echipaje din trei județe, anume Iași, Neamț și Bacău.

ADVERTISEMENT

„Pentru localizarea și lichidarea incendiului intervin forțe și mijloacede la Detașamentul Piatra Neamț.

Au fost solicitate forțe și mijloace de la Detașamentele de pompieri din Roman și Târgu Neamț”, a transmis ISU Neamț.

ADVERTISEMENT

Pompierii au avut o misiune grea și din cauza vântului puternic, care a răspândit flăcările mai repede.

„Există posibilitatea propagării incendiului la locuințe, la o mănăstire și la fondul forestier.

ADVERTISEMENT

Condițiile meteo sunt nefavorabile, pentru că vântul bate cu putere”, a precizat  Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, conform Digi24.

Incendiul a fost stins după mai multe ore

Pericolul a fost oprit aproape de miezul nopții, iar oamenii care aveau case în apropiere au puttu răsfula ușurați pentru că nu mai erau la un pas de a își vedea casele mistuite de flăcări.

Totuși, a durat până la 2:00 ca incendiu să fie complet lichidat. Primarul  Andrei Carabelea spunea că datorită intervenției rapide a pompierilor a fost evitată o tragedie.

De asemenea, el a precizat că nu se știe care este sursa acestui incediu, dar ea urmează să fie stabilită.

„Incendiul de pe Pietricica a fost domolit și nu mai reprezintă un pericol. Le mulțumesc echipelor de pompieri care au intervenit prompt și profesionist, reușind sa domolească rapid focul, chiar și în aceste condiții de vânt puternic, și sa preîntâmpine o tragedie cumplită.

Este un incendiu de vegetație, dar există mai multe variante privind sursa lui – autoritățile ne vor spune la momentul potrivit”, a spus primarul, conform ziarpiatraneamț.ro.

ADVERTISEMENT