News

Incendiu major în Chitila. Opt autospeciale intervin la un centru de reciclare a deșeurilor. A fost emis mesaj RO-ALERT. Update

Pompierii din cadrul ISU București-Ilfov intervin în Chitila, pentru a stinge un incendiu de la un centru de colectare și reciclare a deșeurilor.
04.11.2022 | 12:35
Incendiu major in Chitila Opt autospeciale intervin la un centru de reciclare a deseurilor A fost emis mesaj ROALERT Update
Incendiu puternic în Chitila. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT
04-11-2022
10:41

Intervenția pompierilor se face și cu ajutorul unui utilaj

Ultimele informații arată că deșeurile din centrul de reciclare sunt din cauciuc, fier și mase plastice. Reprezentanții ISU București-Ilfov au completat că operatorul economic a pus la dispoziția pompierilor un utilaj.

Acesta îndepărtează materialele afectate de incendiu, astfel încât pompierii pot avansa spre focar. După o oră de luptă cu flăcările, forțele de intervenție au anunțat că sunt aproape de lichidarea incendiului raportat în apropierea comunei Chitila.

04-11-2022
10:07

Cât de mari sunt grămezile de deșeuri care ard

La fața locului se intervine cu nouă autospeciale și cu șase cisterne de mare capacitate. Pompierii au constatat că ard stive de 10 m înălțime.

Potrivit reprezentanților ISU București-Ilfov, pompierii fac eforturi considerabile pentru limitarea propagării acestui incendiu. Rămâne de văzut dacă va fi suplimentat numărul forțelor de intervenție.

Administrația Fondului de Mediu a transmis că în cel mai scurt timp va publica un raport cu privire la calitatea aerului din zonă.

 

Pentru stingerea acestui incendiu au fost fost mobilizate opt autospeciale de stingere, dar și o autoscară. De asemenea, la un centru de colectare și reciclare a deșeurilor au mai ajuns și o ambulanță SMURD și un echipaj specializat în descarcerări.

Incendiu de amploare în comuna Chitila

Conform ultimelor informații, din cauza materialelor care au ars, în zonă sunt degajări mari de fum. Nu este exclus ca la un moment dat să fie emis un mesaj RO-ALERT.

ADVERTISEMENT

”(…) Nu sunt persoane rănite. Încercăm să localizăm incendiul, dar intervenția este dificilă, având în vedere că suprafața afectată este foarte mare, aproximativ 1.000 de mp.

Pentru moment nu putem spune ce anume a declanșat incendiul. Au fost mai multe apeluri care au anunțat acest incendiu. Este o zonă tranzitată, lângă Șoseaua de Centură. Dacă situația o va impune, este posibil să dăm și un mesaj RO-ALERT.

ADVERTISEMENT

Traficul se desfășoară normal. Dacă este posibil, conducătorii auto să faciliteze accesul pompierilor către acea zonă”, a declarat la Antena 3 CNN purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

Solicitarea ISU în mesajul RO-ALERT

În jurul orei 11:47 a fost emis și mesajul RO-ALERT. Șoferii au fost sfătuiți să evite sau să ocolească zonă. Totodată, conducătorilor auto li s-a recomandat să lase libere căile de acces spre centrul de reciclare.

ADVERTISEMENT

Pompierii care intervin la fața locului au mai precizat că lângă centrul de colectare și reciclare a deșeurilor nu există locuințe Și în urmă cu o lună a fost raportat un incendiu la un centru de colectare a deșeurilor din comuna Chitila.

La acea vreme a fost afectată o suprafață de 50 de mp. Șoferii care circulau în zonă au realizat mai multe filmări cu fumul degajat. La final s-a aflat că incendiul a fost provocat de o defecțiune la banda care colecta deșeurile și care s-a aprins în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

La acea vreme au ars mai multe deșeuri menajere. Nu au fost înregistrate victime.

Tags: