News

Incendiu masiv în județul Constanța. Flăcările se manifestă în apropiere de Penitenciarul Poarta Albă. Video

Un incendiu de vegetație violent s-a produs marți seară în județul Constanța. Flăcările se manifestă în apropiere de Penitenciarul Poarta Albă.
18.07.2023 | 23:47
Incendiu masiv in judetul Constanta Flacarile se manifesta in apropiere de Penitenciarul Poarta Alba Video
Incendiu puternic de vegetație în Constanța. Focul, aproape de Penitenciarul Poarta Albă. Sursa foto: capturi Facebook/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce în cursul zilei un incendiu de proporții de vegetație s-a produs lângă București, la orele serii un incident similar se înregistrează și în Constanța. Flăcări masive au fost raportate în județul de la malul mării.

Incendiu puternic de vegetație în Constanța. Focul, aproape de Penitenciarul Poarta Albă

Din primele informații, un incendiu de proporții a izbucnit marți seara lângă Penitenciarul Poarta Albă. Alarmați imediat, pompierii au deplasat la fața locului mai multe echipaje pentru stingerea flăcărilor, dar şi pentru a împiedica extinderea acestora.

ADVERTISEMENT

Se pare că un câmp a luat foc în zona podului peste Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, notează presa locală. Nu mai puțin de cinci autospeciale și circa 20 de pompieri intervin, la această oră, în zonă.

Se pare că pompierii au reușit deja să oprească focul la 200 de metri de clădirile penitenciarului. Pe lângă vegetație uscată au ars și mai multe culturi de viță de vie, notează Constanța 100. Deocamdată, nu se cunoaște ce suprafață a fost afectată de flăcări.

ADVERTISEMENT


”Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină marți, 18 iulie, în localitatea Poarta Albă, sub pod, lângă canal, acolo unde a izbucnit un incendiu de vegetație uscată. Ard mărăciniș, lăstăriș și viță de vie.

La fața locului intervin cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu un total de aproximativ 20 de pompieri. O parte din echipaje lucrează pentru limitare să nu ajungă la case/barăci.

ADVERTISEMENT

S-a reușit limitarea spre Penitenciar, la aproximativ 200 de metri distanță. De asemenea, se lucrează și pe partea cu spitalul Penitenciarului pentru a nu se extinde”, transmite ISU Dobrogea.

Incendiu puternic produs marți și în apropiere de București

Tot marți, un puternic incendiu de vegetație s-a produs între localitățile Bragadiru și Măgurele, în apropierea unei zone cu case. Imediat, autoritățile au transmis mesaj RO-Alert pentru populația din zonă.În plus, traficul pe centura Capitalei a fost închis pentru aproximativ o oră.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la ISU București-Ilfov, pentru stingerea focului au intervenit peste 60 de pompieri cu 13 mașini. Flăcările s-au extins pe o distanță foarte mare, în patru direcții. Pompierii au stins focul în jurul orei 17.00.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink