News

Incendiu puternic în nordul Capitalei! Fumul gros a produs panică printre bucureșteni! Când va putea fi stins. Video

30.08.2019 | 18:02
Incendiu puternic in nordul Capitalei Fumul gros a produs panica printre bucuresteni Cand va putea fi stins Video

Un incendiu a tulburat liniștea celor care își vedeau de lucru în ultima zi de muncă a săptămânii. Focul puternic a izbucnit în zona bulevardului Aerogării. Din primele informații, se pare că incendiul are loc la o hală din nordul Capitalei.


UPDATE, ora 18:00

Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, a declarat la Digi 24 că incendiul care a izbucnit vineri a fost localizat, însă va putea fi stins abia sâmbătă. „Din păcate, din informaţiile pe care le am ei au fost sunaţi destul de târziu, cu toate acestea se vede că au reuşit să intervină şi să limiteze propagarea focului. Culoarea fumului s-a schimbat, ceea ce este primul semn bun de astăzi, în sensul că focul este localizat, iar toxicitatea fumului nu mai este aşa de mare ca în primele momente, bănuiesc, ale incendiului”, a spus Ghincea.


Incendiu puternic în nordul Capitalei, în apropiere de Aeroportul Băneasa

Incendiul are loc la o hală din zona Băneasa, în apropiere de Aeroportul Băneasa și de platforma Pipera, acolo unde lucrează zilnic zeci de mii de corporatiști. Se pare că hala care ar fi luat foc aparține de compania Metav SA și se afla pe strada Biharia, în apropiere de sediul Romaero.

Flăcările au sădit panică printre vecinii din zonă iar focul înecăcios a acoperit întreg cerul:

Într-o primă reacție oferită la Antena 3, purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, a explicat: „Au fost mai multe persoane evacuate. Majoritatea s-au autoevacuat. Pericolul cel mai mare este reprezentat la clădirile învecinate. În ceea ce privește degajările mari de fum, ele se deplasează în zona de nord. Strada Biharia unde se află acest depozit este una cu o singură bandă pe sens. E nevoie de înțelegere din partea cetățenilor pentru ca autospecialele noastre să ajungă cât mai ușor la această destinație”.

Averizare Ro Alert în cazul incendiului din nordul Capitalei, de pe strada Biharia

Locuitorii și cei care muncesc în cartierele Băneasa, Aviatorilor și Pipera au primit pe telefonul mobil o avertizare de tip Ro Alert prin care se anunță că un incendiu are loc pe strada Biharia. Aceștia i-au sfătuit pe cetățeni să ocolească zona, să elibereze căile de acces pentru forțele de intervenții și evacueze zone.

Mesajul Ro Alert după incendiul de la hala din apropiere de Băneasa și Pipera

Știre în curs de actualizare

 

Tags: