News

Incendiu pe 10 kilometri de-a lungul căii ferate, în Dolj. De la ce ar fi pornit focul

Incendiu pe 10 kilometri de-a lungul căii ferate, în Dolj.
20.08.2021 | 21:50
Incendiu pe 10 kilometri dea lungul caii ferate in Dolj De la ce ar fi pornit focul
ADVERTISEMENT

Flăcările ardeau pe o lungime foarte mare, pe lângă șinele de cale ferată, după cum au anunțat reprezentanții de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Incendiu pe 10 kilometri de-a lungul căii ferate, în Dolj. De la ce ar fi pornit focul

Primele informații arată că incendiu a pornit după ce un tren a trecut pe acolo și acesta avea roțile blocate. Acest lucru este posibil să fi dus la crearea unei scântei, care a început focul si a pornit un incendiu de vegetație.

ADVERTISEMENT

“Din informaţiile existente, incendiul a pornit de la un vagon ce a circulat cu roţile blocate, garnitura din care făcea parte fiind oprită în Brădeşti”, a transmis ISU Dolj.

La fața locului au intervenit trei echipaje care s-au luptat cu flăcările, într-o luptă contracronometru, pentru că focul amenința două culturi agricole, care puteau fi mistuite în întregime.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu se știe de la ce a pornit acest incendiu, dar ceea ce se știe cu siguranță este că vegetația de pe parcursul a zece kilometri de cale ferată a ars în întregime.

Trenurile care au trecut prin zonă au circulat cu dificultate o bună perioadă de timp, dar la ora transmiterii acestei știri situația se rezolvase, iar traficul feroviar se desfășura în mod normal.

ADVERTISEMENT

Un tren a luat foc, în Iași

În urmă cu doar două zile, un incident în care a fost implicat un alt tren a avut loc într-o gară. Trenul care circula pe direcția Iaşi – Bacău a luat foc.

Din această cauză, traficul a fost oprit minute bune. Din fericire, nu s-a raportat vreo victimă, iar pompierii au reușit să stingă flăcările în scurt timp de la momentul în care au sosit la intervenție.

ADVERTISEMENT

„La ora 15,45 ISUJ Iaşi a fost alertat despre producerea unui incendiu de locomotivă la trenul 5004 Iaşi – Bacău, în Gara Sârca, comuna Bălţaţi, judeţul Iaşi. De urgenţă au fost direcţionate pentru stingerea incendiului două autospeciale de stingere cu un ofiţer şi nouă subofiţeri.

Circulaţia feroviară a fost întreruptă 30 de minute pentru decuplarea locomotivei incendiate de la garnitura de tren şi răcirea zonei de ardere. Trenul a continuat deplasarea cu o singură locomotivă. Nu au fost victime”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt de la ISU Iaşi.

ADVERTISEMENT
Tags: