News

Policlinică din Argeș, cuprinsă de incendiu. Pompierii intervin în zonă

Un incendiu a fost raportat, luni după-amiază, la o policlinică din județul Argeș. Incidentul s-a petrecut în orașul Costești. Pompierii s-au mobilizat și intervin în zonă.
24.01.2022 | 15:23
Policlinica din Arges cuprinsa de incendiu Pompierii intervin in zona
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a izbucnit luni după-amiază la o policlinică din orașul Costești, situat în județul Argeș.

Din primele informații oferite de autorități, 5 persoane s-au evacuat pe cont propriu, printre care 3 pacienţi.

ADVERTISEMENT

Vestea bună până în acest moment este că nu s-au raportat victime. Flăcările au fost localizate la acoperișul unității medicale.

Incendiu la o policlinică din Argeş. Mai multe persoane, printre care şi pacienţi, evacuate

Din datele furnizate de ISU Argeș, aflăm că persoanele aflate în policlinică în momentul producerii incendiului s-au auto-evacuat.

ADVERTISEMENT

Pompierii din județ intervin cu autospeciale, precum și cu o ambulanță SMURD pentru acordarea de prim ajutor în caz necesar.

”Intervine Secția de Pompieri Costești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

ADVERTISEMENT

Spre locul evenimentului se mai deplasează o autoscară și o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentele Pitești și Bradu.

Nu sunt victime, arde la nivelul acoperișului. Din primele informații, din interior s-au evacuat pe cont propriu 5 persoane, printre care și 3 pacienți”, transmite ISU Argeş.

ADVERTISEMENT

Presa locală informează că incendiul a afectat aproximativ 80 mp de acoperiș (asterială, izolație termică și tablă), iar persoanele care s-au evacuat erau într-un cabinet stomatologic.

De asemenea, a mai ars și vegetație uscată aflata în spatele clădirii. Deocamdată, cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire, notează Ziarul Argeșul.

ISU Argeș a raportat 7 incendii în debutul anului 2022

Într-un comunicat emis în urmă cu câteva zile, ISU Argeș anunță că de la începutul anului și până în prezent, pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 7 incendii care au avut cauza probabilă utilizarea necorespunzătoare a sistemelor de încălzire.

Din acest total, două au fost de amploare. Pe lângă pagubele materiale, o femeie de 90 de ani și-a pierdut viața, iar în alt caz o locuință a fost distrusă de flăcările violente.

”ISU Argeș reamintește că pentru asigurarea prevenirii unor posibile incendii este necesară verificarea, repararea și curățarea sistemelor de încălzire și a coșurilor pentru evacuarea fumului, în caz contrar neglijența poate avea consecințe grave.

Astfel, vă recomandăm următoarele măsurile de prevenire în vederea folosirii cu responsabilitate a sistemelor de încălzire:

  •  Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;
  •  NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  •  NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
  •  Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
  •  NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
  •  Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
  •  NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;
  •  Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;
  • NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
  •  NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;
  •  Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.
  •  NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune”, se arată pe pagina de Facebook a instituției.
ADVERTISEMENT
Tags: