News

Video. Incendiu puternic în Africa de Sud. Arde Parlamentul din Cape Town. Un bărbat, reținut pentru audieri. Update

Desfășurare de forțe la Parlamentul din Cape Town. Zeci de pompieri au intervenit în capitala Africii de Sud, unde un incendiu puternic a izbucnit la instituția statului
02.01.2022 | 14:47
Video Incendiu puternic in Africa de Sud Arde Parlamentul din Cape Town Un barbat retinut pentru audieri Update
ADVERTISEMENT
02-01-2021
12:46

Un bărbat, reținut pentru audieri

Poliția a anunțat că un bărbat a fost reținut și urmează să fie audiat, în cazul incendiului puternic de la Parlamentul din Cape Town. 

70 de pompieri acționează în continuare la fața locului și încearcă să stingă focul.

Ce spune președintele Africii de Sud

Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, ajuns la locul focului, a oferit mai multe declarații.

Ramaphosa a descris vestea incendiului ca fiind devastatoare, mai ales că în ziua anterioară a avut loc înmormântarea arhiepiscopului Desmond Tutu.

“Trebuie să fim recunoscători că birourile nu au ars din temelii. Toată lumea a acționat cu viteză și suntem recunoscători că toată lumea s-a mobilizat. Există anumite lucruri care funcționează.

Lauda trebuie să meargă către pompierii orașului Cape Town. Au intervenit la momentul potrivit. Apariția lor a salvat un punct cheie național foarte important”, a precizat șeful de stat.

 

02-01-2021
09:40

S-a prăbușit o parte a acoperișului Parlamentului din Cape Town

Autoritățile locale au anunțat că, în urma incendiului puternic care a cuprins Parlamentul din Cape Town, s-a prăbușit acoperișul secției de birouri.

60 de pompieri se află la fața locului și încearcă să stingă flăcările.

Din ultimele informații, nu există nicio victimă.

Un incendiu puternic a izbucnit în Africa de Sud. Arde Parlamentul din Cape Town, iar zeci de pompieri s-au deplasat la fața locului pentru a stinge flăcările.

Incendiu puternic în Africa de Sud. Arde Parlamentul din Cape Town

Un incendiu de mare amploare face ravagii la Camerele Parlamentului din orașul sud-african Cape Town.

ADVERTISEMENT

În imaginile video se poate vedea cum o dâră imensă de fum negru iese din clădire, iar flăcările au cuprins acoperișul Parlamentul.

Zeci de pompieri sunt la fața locului și încearcă să stingă focul.

Nu se știe încă de la a izbucnit incendiul.

Ce spun autoritățile

Din primele informații, potrivit autorităților locale, focul se desfășoară în prezent la etajul al treilea.

ADVERTISEMENT

Primele rapoarte au indicat că flăcările au izbucnit în spațiul de birouri al clădirii și se extind către o sală de sport de la fața locului.

“Acoperișul a luat foc și clădirea Adunării Naționale este și ea în flăcări. Incendiul nu este sub control și au fost semnalate crăpături în pereții clădirii”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență ale orașului.

ADVERTISEMENT

Camerele Parlamentului din Cape Town sunt formate din trei secțiuni, cea mai veche datând din anul 1884. Secțiunile mai noi construite în anii 1920 și 1980 găzduiesc Adunarea Națională.

Incendii în Cape Town

Incendiul care a izbucnit duminică, 02 ianuarie, în capitala Africii de Sud, în care Parlamentul a fost cuprins de flăcări, nu este singurul eveniment de acest fel.

ADVERTISEMENT

Un alt incendiu a devastat, în luna aprilie a anului trecut, o parte a bibliotecii Universității din Cape Town.

Focul a izbucnit în parcul național de pe muntele Table, însă flăcările s-au extins rapid și au ajuns și în campusul universității, unde au ars mai multe clădiri, printre care și biblioteca Jagger, care adăpostește o colecție unică de arhive africane.

Sute de pompieri s-au deplasat la fața locului, pentru a se lupta cu flăcările. De asemenea, au fost mobilizate și patru elicoptere, care au ajutat la stingerea incendiului.

Atât studenții, cât și profesorii au fost nevoiți să părăsească imediat unitatea de învățământ. În plus, turiștii au fost sfătuiți să plece din zonă. De asemenea, localnicii au fost avertizați să închidă geamurile, pentru ca fumul toxic să nu le intre în case.

ADVERTISEMENT
Tags: