News

Incendiu puternic în Bistrița Năsăud. Flăcările au izbucnit de la o lumânare aprinsă pentru o persoană decedată

24.09.2019 | 15:57
Incendiu puternic in Bistrita Nasaud Flacarile au izbucnit de la o lumanare aprinsa pentru o persoana decedata

Incendiu puternic produs în cursul zilei de marți, 24 septembrie, în locuința unei familii din comuna Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Cristina Răcilă, oamenii se pregăteau de o înmormântare, moment în care una dintre lumânările aprinse la căpătâiul persoanei decedate, a declanșat nenorocirea.

Focul a fost stins de voluntari, înainte ca pompierii să ajungă la fața locului

La fața locului au fost trimise două echipaje de stingere şi un echipaj de prim-ajutor al SMURD, însă flăcările au fost stinse cu ajutorul serviciului voluntar pentru situații de urgență din Spermezeu, înainte ca acestea să-și facă apariția.

Din fericire, persoanele aflate în interiorul locuinței s-au ales doar cu răni ușoare, însă geamurile și zugrăvirea casei au avut serios de suferit din cauza flăcărilor puternice. De altfel, la scurt timp după incident, Sorin Hognogi, a luat atitudine, sărind în ajutorul familiei îndurerate.

Locuința unei familii a fost mistuită de flăcări. Sursa foto: stirileprotv.ro
Locuința unei familii a fost mistuită de flăcări. Sursa foto: stirileprotv.ro

Primarul face apel la solidaritate

Mai concret, acesta a lansat un apel public prin intermediul rețelelor de socializare, către consăteni, cărora le-a cerut să dea dovadă de solidaritate şi să ajute la repararea geamurilor şi la zugrăvirea încăperii până joi, când are loc înmormântarea.

Se pare că un necaz nu vine niciodată singur! Pe Cerci, la familia Hales, unde badea Ion este decedat, a avut loc un incendiu şi familia are nevoie de solidaritate, vă rog ca de fiecare dată să dăm dovadă de unitate: reparare geamuri, zugrăvit şi altele. În această familie, joi este înmormântare”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.