News

Incendiu puternic în Capitală la un bloc cu zece etaje. Șapte locatari și un pompier au avut nevoie de îngrijiri medicale. 18 persoane au fost duse la hotel. Update

Incendiu puternic în Capitală. Două fațade ale unui bloc au luat foc, iar locatarii au fost evacuați de urgență. 18 dintre aceștia au fost duși la un hotel.
11.08.2021 | 21:20
Incendiu puternic in Capitala la un bloc cu zece etaje Sapte locatari si un pompier au avut nevoie de ingrijiri medicale 18 persoane au fost duse la hotel Update
ADVERTISEMENT
11-08-2021
18:20

18 persoane au fost duse la hotel

24 de apartamente au fost afectate în urma incendiului. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat că 18 persoane au fost duse să locuiască la un hotel.

“Sunt persoane care au fost afectate. Care astăzi nu mai pot locui până la remedierea situației în acele condiții, iar noi vrem să venim în sprijinul lor. Începând de astăzi vă informez deja că din cele 24 de apartamente, 18 persoane nu mai pot locui acolo după intervenția pompierilor.

Noi i-am dus și i-am cazat al un hotel din București, până când vom remedia fațadele și vom face alte lucrări. Sunt cazați 14 adulți și 5 copii în condiții foarte bune.

O parte din proprietari nu au asigurări o să vedem cum o să putem să-i ajutăm. Mâine vom convoca o ședință pentru a veni în sprijinul celor afectați. Trebuie să suplimentăm anumite fonduri”, a anunțat Piedone.

11-08-2021
11:05

Mai multe persoane au avut nevoie de intervenția medicilor

Au fost 38 de persoane evacuate din calea flăcărilor, iar din fericire, nimeni nu a fost grav rănit. O femeie în vârstă de 84 de ani a ajuns la spital pentru că s-a intoxicat cu fum. 

Au avut nevoie de îngrijiri medicale șapte locatari, între care și o fetiță de zece ani. Niciunul dintre aceștia nu a fost dus la spital.

Și salvatorii au avut nevoie de asistența medicală. Un pompier a leșinat din cauza fumului și a fost preluat de echipajele SMURD de la fața locului. 

De asemenea, un polițist s-a tăiat la braț în timpul acestei intervenții. 

La această oră, incendiul este localizat.

Un incendiu puternic are loc în aceste momente în Sectorul 5 al Capitalei. Locatarii sunt evacuați din calea flăcărilor și a fumului. Este vorba despre un imobil cu zece etaje din zona Calea Rahovei din București.

Incendiu puternic în Capitală. Ard două fațade ale unui bloc de zece etaje

Incendiul a produs și degajări mai de fum, astfel că s-a luat decizia ca oamenii care locuiesc în acest imobil să fie evacuați de urgență. Acesta are loc în apropiere de Piața Rahova din Capitală, una intens circulată.

ADVERTISEMENT

„Au fost constituite echipe de căutare salvare pentru evacuarea locatarilor”, au transmis reprezentanții ISU.

La fața locului intervin nu mai puțin de zece autospeciale, pentru a stinge flăcările, dar și trei autoscări, după cum au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

„Incendiu pe două laturi ale unui bloc în Calea Rahovei 325, degajări mari de fum. Acționează 10 autospeciale de stingere, 3 autoscări”, a transmis ISU București-Ilfov.

Traficul este oprit în zonă. Misiunea pompierilor este una grea

Misiunea este una grea, pentru că una dintre fațadele cuprinse de flăcări avea instalate mai multe schele, deoarece acest bloc era în curs de reabilitare.

ADVERTISEMENT

Totodată, nici căldura de afară nu ajută deloc și contribuie la dificultatea acestei misiuni. În Capitală este valabil un cod galben de căldură în ziua aceasta.

„Pe una din laturi, cea din spate, incendiul se manifestă pe toată fațada”, a mai transmis ISU.

ADVERTISEMENT

Circulația a fost oprită pe sensul de mers apropiat acestui bloc, pentru ca pompierii să poată interveni și să stingă flăcările.

Deocamdată, nu se cunosc informații despre eventuale victime, persoane rănite care ar avea nevoie de îngrijiri medicale.

Flăcările au pornit de la un etaj inferior, iar apoi ele s-au răspândit rapid spre alte etaje, iar acum ard două fațade ale acestui imobil. Sunt mai multe echipe de pompieri care acționează la fața locului.

Oamenilor nu li se permite să intre în locuințe, astfel că în fața imobilului stau zeci de oameni, care așteaptă să meagră din nou acasă.

„Pe latura din față incendiul se manifestă până la etajul doi”, a mai precizat ISU București-Ilfov.

Deocamdată, nu se știe care este cauza acestui incendiu, dar acest lucru va fi stabilit ulterior.

ADVERTISEMENT
Tags: