News

Cauza incendiului din Constanța! Ce a spus prefectul despre explozia petrecută la o zi după tragedia de la Petromidia

Incendiu puternic în Constanța și risc de explozie la doar o zi după tragedia de la Petromidia în urma căreia și-a pierdut viața un tânăr
03.07.2021 | 21:00
Cauza incendiului din Constanta Ce a spus prefectul despre explozia petrecuta la o zi dupa tragedia de la Petromidia
ADVERTISEMENT
03-07-2021
18:21

Care au fost cauzele incendiului

La câteva momente după ce incendiul a fost stins prefectul Constanței, Silviu Cosa, a declarat că a existat inițial o explozie într-o magazie unde se aflau câteva zeci de tone de pastă de aluminiu. În cele din urmă flăcările au ajuns într-o zonă unde erau depozitate role de carton bituminat.

Dacă ne raportăm la la emisiile de noxe, Silviu Cosa a explicat că nu au fost determinate creșteri substanțiale, astfel încât să existe vreun pericol pentru oameni
 

Un incendiu a izbucnit la un depozit situat pe strada Industrială din Constanța. Potrivit martorilor, trei explozii s-ar fi auzit înainte de izbucnirea flăcărilor.

De remarcat că la fața locului acționează două autospeciale de stingere Palas și Port și un echipaj SMURD. Culmea, totul se întâmplă la doar o zi după  tragedia de la Rafinăria Petromidia.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic în Constanța și risc de explozie la doar o zi după tragedia de la Năvodari

Și în acest caz explozia a fost urmată de o coloană densă de fum. Conform primelor informații ar fi vorba despre un incendiu la depoul din zona cap de linie 102.

Cu toate acestea ISU Dobrogea a transmis că incediul s-a produs la o magazie de depozitare aluminiu, in zona indistriala a municipiului Constanta.

ADVERTISEMENT

Între timp, la fata locului, salvatorii intervin cu 4 autospeciale de stingere și 1 ambulant SMURD. În sprijin, la locul incidentului, se deplasează și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanta.

„Incendiul a fost localizat, astfel ca pericolul extinderii la vecinatati a fost eliminat.

Avand in vedere degajarile mari de fum, pentru protecția populației aflată in proximitate, va fi transmis mesaj RO-Alert Nu sunt persoane surprinse”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Conform mesajul, populația este sfătuită să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona incendiului.

În sprijinul echipajelor de pompieri intervin și 10 servanți, cu două autospeciale de stingere ale serviciului privat pentru situații de urgență.

ADVERTISEMENT

De remarcat că incendiul se manifestă pe aproximativ 500 de metri pătrați, într-un depozit în care este depozitat carton bituminos. Chiar în acest moment salvatorii întreprind misiuni de protejare a celulelor, cu var, pentru a nu permite extinderea incendiului.

 

ADVERTISEMENT
Tags: