News

Incendiu puternic în Franța la o firmă de servere informatice. Au picat milioane de site-uri, inclusiv în România

10.03.2021 | 14:25
Incendiu puternic in Franta la o firma de servere informatice Au picat milioane de siteuri inclusiv in Romania
ADVERTISEMENT

Milioane de site-uri din înreaga lume au fost afectate din cauza unui incendiu puternic care a izbucnit miercuri la două centre de date din Strasbourg, Franţa.

Cele 2 sedii erau controlate de compania franceză de cloud computing OVH. Printre platformele importante care au fost afectate se numără Imagify, WP Rocket sau Rust, conform SearchEngineJournal.

ADVERTISEMENT

Încă nu este clar care a fost cauza incendiului. OVH are 27 de centre de date în Europa, America de Nord şi în regiunea Asia Pacific, conform dcnews.

Incendiu puternic în Franța. Au fost afectate milioane de site-uri

OVH este una dintre cele mai importante companii în domeniu alături de AWS, Azure şi Google Cloud.

ADVERTISEMENT

Incendiul a distrus centrul de date SBG2 şi parţial centrul de date SBG1, a explicat Octave Klaba, CEO-ul OVH, potrivit de DataCenterKnowledge.

„Toată lumea este bine. Incendiul a distrus SBG2, o parte din SBG 1 este distrus. Pompierii au protejat SBG3, nu am avut niciun impcat pe SBG4”, a scris acesta pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Compania de informaţii financiare Confidas a anunţat că platforma nu este disponibilă momentan din cauza incendiului.

„Ne pare rău să vă anunţăm de faptul că platforma Confidas nu este disponibilă pentru moment întrucât un incendiu semnificativ a afectat compania franceză OVH, care găzduieşte serverele noastre.

ADVERTISEMENT

(…) Precizăm faptul că întreaga noastră echipă lucrează pentru remedierea acestei situaţii şi, având un dialog constant cu echipa OVH, sperăm să remediem situaţia în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, este posibil ca următoarele 24 de ore platforma să fie în continuare indisponibilă”, au transmis reprezentanţii Confidas.

Incendiu în România

Un incendiu a izbucnit miercuri în curtea Spitalului Municipal Dej, la un panou electric, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj. Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienţi sau personalul unităţii sanitare.

“Două autospeciale au fost alertate în această dimineaţă, în jurul orei 7,50, ca urmare a aprinderii unor elemente din tabloul pentru siguranţe, situat în incinta unui post de transformare a energiei electrice din curtea Spitalului Municipal Dej. Pompierii sosiţi la faţa locului au găsit o masă din materiale plastice care ardea în incinta respectivă şi câteva elemente ale tabloului de siguranţă topite.

Imediat s-a întrerupt alimentarea cu energie a punctului de transformare şi s-a acţionat cu stingătoare cu pulbere în interiorul incintei pentru stingerea flăcărilor, iar concomitent s-au pregătit linii de furtun de la autospeciale, pentru a proteja vecinătăţile punctului de transformare”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

ADVERTISEMENT
Tags: