News

Incendiu puternic în Militari. Pompierii intervin cu 10 autospeciale

Un incendiu puternic a izbucnit marți seara într-un service auto din cartierul Militari (Sectorul 6). La fața locului au ajuns 10 autospeciale, iar pompierii au intervenit cu apă și spumă.
24.05.2022 | 23:07
Incendiu puternic in Militari Pompierii intervin cu 10 autospeciale
Flăcările înalte și fumul gros i-au alertat pe locuitorii din zonă. Foto: rawpixel.com
ADVERTISEMENT

La puțin timp după înregistrarea unei explozii, flăcările înalte și fumul gros i-au alertat pe locuitorii din zonă. Focul s-a propagat rapid, iar martorii afirmă că la un moment dat ar fi auzit exploziile unor butelii.

În incendiu au ars mai multe mașini

Focul a fost întreținut și de mașinile care erau parcate în service și care au ars în totalitate. Pompierii au intervenit cu apă şi spumă pentru stingerea acestui incendiu.

ADVERTISEMENT

Ultimele informații arată că incendiul a izbucnit pe strada Dâmbovița. Reprezentanții Brigăzii Rutiere au recomandat participanților la trafic să evite zona.

De asemenea, șoferii au fost sfătuiți să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri, dar și să circule cu prudență. Traficul rutier este restricționat în zonă, pe segmentul de drum cuprins între șoseaua Virtuții-strada Cetatea de Baltă-strada Cetatea de Baltă, dar și între străzile Orșova și Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor TVR, suprafața cuprinsă de flăcări este de aproximativ 100 mp. De asemenea, flăcările sunt vizibile de la mare distanță.
Se pare că un angajat s-a ars la mâini încercând să scoată un autoturism din interiorul spațiului cuprins de flăcări.

Totuși, bărbatul a refuzat să fie transportat la spital, dar a fost de acord să i se acorde îngrijiri la fața locului. Din fericire, incendiul nu s-a propagat la casele și blocurile din apropiere. Știre în curs de actualizare. Vom reveni curând cu informații suplimentare despre acest incendiu.

ADVERTISEMENT

Marți a fost alertă și la metrou

Altfel, amintim că pompierii din București au mai avut marți o intervenție complexă la stația de metrou Piața Romană. Totul s-a întâmplat în această dimineață. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit prompt pentru gestionarea situației de urgență.

Incendiul s-a produs la o ramă de metrou rămasă blocată între stațiile de metrou Piața Romană și Universitate. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, care s-a manifestat cu degajări de fum, s-a procedat la evacuarea în siguranță a călătorilor.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul pompierilor, 172 de persoane au fost evacuate. Dintre acestea, 25 au fost asistate medical de către echipajele SMURD. Două persoane au necesitat transportul la spital. În mai putin de o oră, toți călătorii au fost evacuați la nivelul peronului.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: