News

Incendiu puternic în Olt. Două persoane au fost găsite moarte, în casă. Ce a declanșat focul

Două persoane și-au pierdut viața într-un incendiu care a avut loc duminică dimineața, în comuna Ianca, județul Olt. Focul a pornit de la un scurtcircuit.
04.12.2022 | 15:23
Incendiu puternic in Olt Doua persoane au fost gasite moarte in casa Ce a declansat focul
Tot mai multe incendii se produc din cauza unor scurt-circuie, în sezonul rece / Foto (simbol): Hepta
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic s-a produs în localitatea Ianca, județul Olt. Incidentul a avut loc duminică dimineața, iar în urma acestuia și-au pierdut viața două persoane.

Doi bătrâni din Olt și-au pierdut viața în incendiu

Victimele erau soț și soție: un bărbat în vârstă de 72 de ani și o femeie de 69 de ani. Aceștia erau și proprietarii imobilului care a ars.

ADVERTISEMENT

Pompierii din Olt au intervenit rapid, înainte ca focul să se întindă. Potrivit Antena 3, la momentul în care aceștia au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta într-un hol al locuinței, o cameră și o baie.

Două echipaje de la ISU Dolj, Garda de Intervenție Bechet și ISU Olt, cu două autospeciale de stingere, precum și un echipaj SMURD au ajuns la fața locului. Focul a fost lichidat rapid, însă, din păcate pentru cei doi bătrâni, era prea târziu.

ADVERTISEMENT

Incendiul a pornit de la un boiler electric

Din primele informații, se pare că decesul s-a produs ca urmare a intoxicației cu fum.

De asemenea, se pare că incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric la un boiler pe care cei doi soți îl aveau în baie.

De altfel, în sezonul rece avariile la sistemul electric reprezintă cauza principală a declanșării incendiilor. În multe cazuri, improvizațiile la instalațiile electrice se dovedesc a fi mortale.

ADVERTISEMENT

Specialiștii avertizează că în această perioadă, există o tendință de suprasolicitare a instalației electrice, prin folosirea a mai multe aparte în simultan, iar acest lucru poate duce, de asemenea, la producerea unor incendii.

Sfaturi de la ISU pentru evitarea incendiilor în perioada rece

  • Nu utilizaţi instalaţii și aparate electrice uzate, defecte sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare cu defecţiuni, siguranţe necalibrate, doze sau derivaţii fără capace de protecţie;
  • Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
ADVERTISEMENT
incendiu Olt
În incendiul din județul Olt și-au pierdut viața două persoane / Foto: Antena 3 CNN
  • Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan
  • Pentru remedierea defecţiunilor la instalaţii și aparate electrice și pentru verificarea periodică a instalaţiilor electrice apelaţi numai la personal autorizat
  • Nu utilizaţi aparatele electrice cu mâinile ude și nu trageţi de cablu pentru debranșarea lor
ADVERTISEMENT
Tags: