News

Incendiu puternic în Sectorul 5. Zeci de persoane au fost evacuate. Trei au necesitat îngrijiri medicale

Momente de panică, marți dimineața, în Capitală. Un incendiu puternic s-a produs într-un bloc din Sectorul 5. Zeci de oameni au fost evacuați. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.
09.08.2022 | 09:29
Incendiu puternic in Sectorul 5 Zeci de persoane au fost evacuate Trei au necesitat ingrijiri medicale
Zeci de oameni evacuați după un incendiu produs la un bloc din Sectorul 5. Sursa foto: colaj Fanatik / ISUBIF
ADVERTISEMENT

Zeci de locatari ai unui bloc din Sectorul 5 au avut o dimineață de coșmar. Marți, aceștia s-au trezit cu un incendiu puternic la imobilul lor.

Zeci de oameni evacuați după un incendiu produs la un bloc din Sectorul 5. Pompierii, intervenție cu numeroase echipaje

Din primele informații furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF), focul s-a manifestat la acoperișul clădirii.

ADVERTISEMENT

Ajunse la fața locului, echipele de pompieri au constatat ca incendiul se manifesta, cu flacără violentă și degajări mari de fum, pe o suprafață de sute de metri pătrați.

S-a dispus rapid la evacuare persoanelor din imobil. E vorba de 25 de oameni.

Din fericire, nimeni nu a suferit răni grave. Au fost doar trei persoane care au necesitat îngrijiri medicale: două atacuri de panică si o persoană expusă la fum. Toate au refuzat transportul la spital.

ADVERTISEMENT

”În aceasta dimineața, ISUBIF a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unui imobil P+3+M. La fața locului, echipajele de intervenție au constatat ca incendiul se manifesta, cu flacără violentă și degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 300-400 mp.

Concomitent cu acțiunile de intervenție pentru stingerea incendiului s-a procedat la constituirea de echipe de căutare-salvare, care au evacuat 25 de persoane din imobilul afectat de incendiu”, a transmis ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic și în Iași. 50 de persoane evacuate

Un alt incendiu a fost raportat și la Iași, seara trecută. Nu mai puțin de 50 de persoane au fost evacuate din clădire.

Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la faţa locului. Presa locală scrie că focul a avut ca sursă de plecare un tablou electric. Casa scării a fost inundată cu fum.

ADVERTISEMENT

Au ars în incendiu aproximativ 100 de kg de deșeuri din hârtie, aproximativ 200 de kg de deșeuri din material plastic și aproximativ 400 kg de deșeuri din material lemnos (elemente de mobilier vechi) depozitate pe casa scării secundare, notează publicația Bzi. Nu s-au înregistrat victime.

ADVERTISEMENT
Tags: