News

Incendiu puternic în zona Skala Potamia din Thassos: locuitorii au fost evacuaţi. Recomandările MAE pentru turiştii români. Update

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri seară în zona Skala Potamia din Thassos. Turiștii români, panicați în miez de noapte de flăcările pe care le puteau vedea de la hotelurile unde sunt cazați.
11.08.2022 | 00:27
Recomandările MAE pentru turiștii români din Thassos. Foto orthochristian.com
ADVERTISEMENT
11-08-2022
09:37

Recomandările oficiale ale MAE pentru turiștii români din Thassos

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o serie de recomandări românilor aflați în zona Limenaria din Thassos, acolo unde ”s-a produs un incendiu de vegetație”.

Grecii au dispus evacuarea persoanelor din acea zonă, până când pompierii vor reuși să stingă incendiu. MAE a specificat că momentan nu au existat solicitări de asistență din partea turiștilor români.

MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu”, a transmis MAE.

În caz că e nevoie de asistență consulară, Ambasada României și Consulatul General al României la Salonic vor răspunde solicitărilor cetățenilor români.

MAE reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222”, a mai transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Incendiu pe insula grecească Thassos, o destinație favorită a românilor. Flăcările au izbucnit la pădurea din Potamia și se extind.

Incendiu puternic pe insula Thassos. Panică printre români

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri seară în Grecia, în în zona Skala Potamia din Thassos.

Alarma a sunat în miez de noapte, iar la fața locului au venit forțele de pompieri, în încercarea de a stinge vâlvătaia, dar iată că aceștia se luptă cu flăcările de mai mult de două ore și nu au reușit să le stingă.

ADVERTISEMENT

Sunt 20 de pompieri și nouă mașini specializate care au sosit la locul incendiului de vegetație din Grecia. De asemenea, zeci de voluntari care se aflau acolo au încercat să îi ajute pe pompieri cum au putut.

Între timp, când pompierii încearcă să stingă focul din Grecia, panica crește printre românii care se află deja acolo, în vacanță. Aceștia chiar pot vedea stadiul incendiului de la ferestrele lor de hotel.

ADVERTISEMENT

„Noi suntem cumva în dreapta incendiului. L-am urmărit și am observat că s-a extins destul de repede.

De unde suntem poziționați vedwm foarte bine că flăcările coboară versantul. Chiar acum a început și vântul să bată mai tare”, a scris cineva pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

„Focul se extinde. Se văd flăcările cum se întețesc”, a mai scris o turistă pe Facebook. “Să ne facem bagajele?”, întreba un alt român.

Focul se extinde: „Ar putea fi devastator”

Primele informații arată că au fost două focare ale incendiului, iar un alt foc a izbucnit acum ceva timp, tot în aceeași zonă, iar acela a fost stăpânit de pompieri.

ADVERTISEMENT

Vezi aici imagini live video cu incendiul din zona Skala Potamia (Thassos).

„Să ne facem griji?” întreba un român pe Facebook, la care un grec a răspuns că efectele ar putea fi grave dacă vântul va ajuta la răspândirea incendiului.

„Dacă vântul se întețește, ar putea fi devastator”, a spus acesta.

Tot din primele informații mai aflăm și că unii voluntari care au vrut să ajute la stingerea incendiului din Grecia au fost răniți, scria presa locală.

Despre localnicii de aici, un turist român spunea că a fost impresionați de spiritul lor de ajutorare și de simțul de protejare a comunității.

„Am ocazia să vă povestesc despre cei din Potamia și Skala Potamia. În fiecare an când se anunță risc de incediu, comunitatea se organizează și fac de pază noapte de noapte.

Dincolo de ce fac autoritățile locale, după un orar bine organizat și respectat, ei își fac datoria față de comunitatea lor”, a relatat românul.

ADVERTISEMENT