News

Incendiu puternic într-o închisoare din Jakarta. 41 de oameni au murit, iar 80 sunt răniți

Un incendiu de proporții a avut loc la o închisoare din Jakarta. 41 de persoane au murit, alte 80 au fost rănite
08.09.2021 | 11:36
Incendiu puternic intro inchisoare din Jakarta 41 de oameni au murit iar 80 sunt raniti
ADVERTISEMENT

Flăcările au izbucnit la primele ore ale dimineții, în corpul C al penitenciarului de la periferia capitalei Indoneziei. La momentul respectiv, majoritatea deținuților dormeau.

În sectorul respectiv al închisorii erau încarcerați 122 de oameni. Numărul este de trei ori peste capacitatea acestuia. Pompierii au reușit să lichideze flăcările, dar bilanțul victimelor este unul ridicat.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic într-o închisoare din Jakarta. 41 de oameni au murit, iar 80 sunt răniți

„41 de deținuți au murit, opt au fost răniți grav și alți 72 au suferit răni ușoare,” a explicat șeful poliției din Jakarta, Fadil Imran, într-o conferință de presă, potrivit The Jakarta Post.

Printre cele 41 de persoane care și-au pierdut viața în incendiu sunt și doi cetățeni străini. Autoritățile din Indonezia au anunțat că un portughez și un sud-african se numără printre victime.

ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă, ministrul indonezian al legii și drepturilor omului, Yasonna Laoly, a declarat că ambasadele respectivelor țări au fost anunțate.

Majoritatea deținuților din sectorul afectat erau încarcerați pentru infracţiuni legate de droguri. Unul dintre cei decedați era condamnat pentru crimă, iar un altul pentru terorism.

ADVERTISEMENT

În prezent, se efectuează o anchetă, pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii incendiului. Autoritățile au transmis că datele preliminare arată că flăcările ar fi pornit de la un scurt circuit.

„Am verificat locul unde s-a produs incendiul. Pe baza unei observații timpurii, se suspectează că s-a întâmplat din cauza unui scurtcircuit,” a mai explicat șeful poliției pentru presa din Indonezia.

ADVERTISEMENT

Închisoarea din Jakarta era supraaglomerată

În plus, ministrul indonezian al legii și drepturilor omului a explicat că mai multe camere din sectorul afectat al închisorii au fost blocate și nu au putut fi deschise pe măsură ce focul s-a răspândit. Acest lucru a dus la creșterea numărului victimelor.

În întreg penitenciarul erau închiși peste 2.000 de deținuți. Capacitatea maximă era de 600 de persoane. Tot de trei ori mai mare decât capacitatea era și numărul oamenilor încarcerați în sectorul afectat de flăcări.

Mai mult, în întreaga clădire se aflau doar 15 paznici. Suprapopularea penitencirelor este o problemă care persistă în închisorile indoneziene.

ADVERTISEMENT