News

Video. Incendiu la Institutul Matei Balș din București: 5 morți. Anchetatorii: ”E posibil să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen”

29.01.2021 | 19:35
Video Incendiu la Institutul Matei Bals din Bucuresti 5 morti Anchetatorii E posibil sa fi fost doua explozii ale unor tuburi de oxigen
ADVERTISEMENT

Pompierii de la ISU București-Ilfov au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un pavilion al Spitalului Matei Balș. La nivelul ISUBIF a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție, un bilanț preliminar arătând că 5 pacienți au decedat la parterul pavilionului unde s-a produs incendiul.


Primele date ale anchetatorilor: ”E posibil să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen”

UPDATE, 19:39 / Comisarul şef Marian Mihoci și procurorul Alexandru Anghel, de la Parchetul Bucureşti, au oferit primele date referitoare la ancheta în desfășurare privind incendiul izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală.

ADVERTISEMENT

În acest moment al anchetei nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat împreună cu specialiștii locul faptei și urmează ca în zilele următoare să stabilim. Sunt mai multe ipoteze, dar la acest moment nu le putem dezvălui.

Au fost audiate cinci persoane, este vorba despre personal medical, infirmiere și un instalator. La fel, sunt date de anchete, nu se pot dezvălui în acest moment”, a declarat comisarul șef Marian Mihoci, șef Serviciul Omoruri.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, procurorul Anghel a recunoscut că au avut loc două explozii, cel mai probabil ale unor tuburi de oxigen, imediat după declanșarea focului.

”Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului. Așa cum v-am spus cercetarea la fața locului a vizat în principal ridicarea cadavrelor și mâine vom intra și vom vedea și alte aspecte.

ADVERTISEMENT

Există camere de supraveghere și au fost ridicate. În saloane și pe holuri nu există camere. Nu pot să vă spun dacă au existat pentru că nu asta am verificat (dacă existau aeroterme în camere, n.red.). Am ridicat un volum foarte mare de documente. E posibil să audiem și conducerea spitalului, dar nu pot să vă spun acum”, a spus Anghel.


Zece apeluri la 112 pentru incendiul de la „Matei Balș”

UPDATE, 15.04 / Incendiul de la Institutul „Matei Balș” din București a fost semnalat prin 112 de zece apeluri de urgență, conform Serviciului de Telecomunicații Speciale. Conform STS, primul apel a avut loc la ora 05:04:09 și a durat 57 de secunde și se auzea doar zgomot de fond. Operatorul 112 a reapelat numărul și a aflat că la spitalul „Matei Balș” a luat foc. În paralel, la ora 05:04:28, un alt operator 112 STS a preluat un alt apel efectuat de către o femeie care cerea ajutor.

ADVERTISEMENT

Ulterior, au mai fost înregistrate apeluri care cereau ajutorul din cauza incendiului, la următoarele ore:

  • 05:06:37
  • 05:06:40
  • 05:09:05
  • 05:09:06
  • 05:13:41
  • 05:18:51
  • 06:06:49

Pompierii au răspuns în timp record, reușind să ajungă în opt minute la fața locului.


O pacientă salvată din incendiul de la Matei Balș a trecut prin clipe dificile în orele care au urmat tragediei, după ce a fost plimbată între spitale.

Fiica pacientei a povestit s jurnaliștilor că în saloanele de la Matei Balș nu era deloc cald, așa cum au anunțat autoritățile și că a fost nevoită să-i aducă părintelui o aerotermă.


Mădălina Elena Dârdeci, o judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, a povestit, vineri, pe contul personal de Facebook, cu recunoștință, faptul că a avut noroc să se externeze acum 3 zile de la Matei Balș.

Fosta pacientă a povestit și situația privind căldura din încăpere. Aceasta a dezvăluit că personal nu a avut nevoie de încălzire suplimentară, dar că, în schimb, soțul ei s-a plâns că dispozitivul din salon nu menținea o temperatură constantă.


Soția lui Toni Grecu, fondatorul trupei Divertis care era internat la Matei Balș în momentul incendiului de vineri, a făcut dezvăluiri despre problemele legate de temperatură în unitatea medicală din Capitală.

Aceasta a declarat că soțul său i-a transmis încă din prima zi de la internare că în unitatea medicală ”e frig”. Ulterior, după câteva zile, aceasta a revenit cu un telefon și a spus că problema s-a rezolvat prin aeroterme aduse în saloane.


Florin Cîțu îi amenință cu demisia pe cei care nu își fac treaba

UPDATE, 14.09 / Florin Cîțu a făcut și el o serie de declarații. „Am fost contactat de domnul Arafat, am declanșat planul roșu. Concomitent au fost găsite locuri. Intervenția a fost rapidă, eficientă, altfel am fi avut altă situație. După tragedie, metehnele sistemului de sănătate din România și-au făcut simțită prezența și astăzi.

Au fost alocate resurse importante acestui sector, 6.1% din PIB doar anul trecut. Din păcate doar o mică parte din bani au fost alocați investițiilor.

E momentul să înțelegem că nu mai putem să mergem așa mai departe, să cheltuim 95% din resurse pe salarii și sporuri. Pe lângă aspectul penal, există și o echipă complexă pe care am constituit-o, corpul de control care va prezenta un raport preliminar. Așa nu mai merge! Ieșiți afară din birouri, altfel plecați cu toții acasă”.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la „Matei Balș”

UPDATE, 13.17 / Klaus Iohannis va face o serie de declarații în curând. „O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineață. Ce pot să spun e că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică. Au fost transportați la alte spitale unde vor fi trataț corespunzător.

Am discutat în permanență cu cei care au condus intervenția și am primit toate datele care sunt certe despre intervenție. A fost foarte complicat, cu multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid.

E clar că trebuie rapid trase concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut o tragedie la Piatra Neamț, avem acum la Balș această tragedie. Au fost incendii mai mici la alte spitale, cu siguranță motivele sunt diverse, sunt anchetate și anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce s-a întâmplat. Problema e mult mai amplă. Avem probleme structurale în spitalele din România.

Am solicitat noului ministru al Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România”.

UPDATE, 13:03 / Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Spitalul „Matei Balș”. După ce va discuta cu cadrele medicale, președintele României ar putea să facă o serie de declarații.

Klaus Iohannis a ajuns la Matei Balș
Klaus Iohannis a ajuns la Matei Balș

Diana Șoșoacă vrea să intre în spitalul Matei Balș

UPDATE, 12:24 / Senatorul AUR Diana Șoșoacă le cere parlamentarilor români să vină de urgență la spital, având suspiciuni asupra modului în care s-a produs incendiul.

Martorii la incendiu spun că aveau căldură în spital

UPDATE, 12:09/ Florin, martor al incendiului internat în Spital, într-o intervenție la Digi 24:  „Prima dată am auzit voci în curte. M-am uitat pe geam, am văzut câteva cadre medicale, 6-7 persoane, apoi au venit mașini de Poliție. La moment dat a avut loc explozia, acum sunt primele mașini care au venit după momentul exploziei. A fost o explozie fără multe flăcări, ca un flash, cu lumină scurtă.

Incendiul se vedea în clădirea alăturată la 20 de metri. Nu a fost o reacție neobișnuită, marea majoritate erau adormiți. Am văzut că incendiul e localizat. Au venit asistentele și ne-au spus să stăm liniștiți.

La moment dat devenise destul de înțepător fumul, a trebuit să închid fereastra. N-a fost așa dăunător. Se vedea că sunt profesioniști în ceea ce fac. Nu erau strigăte alarmiste.

Eu sunt internat de 18 zile, sunt printre cei mai vechi din secție. În tot acest timp nu ne-a lipsit apa caldă, căldura, electricitatea sau lucruri de genul acesta. Condițiile sunt foarte bune, ireproșabile, la fel atitudinea cadrelor medicale este de înaltă clasă”.

A mai fost descoperită o persoană decedată

UPDATE, 11:30/ Încă o persoană a fost găsită decedată, carbonizată, în baia pavilionului unde a izbucnit incendiul, potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode. În acest moment, se stabileşte identitatea victimei.


Nicuşor Dan: “Nu au fost probleme cu căldura la Matei Balș”

UPDATE, 11:15/  Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat vineri că nu au existat probleme cu căldura la Institutul Matei Balş.

“Încep prin a exprima condoleanțe pentru familiile victimelor. Este o tragedie care ne obligă să fim solidari și mai ales să fim responsabili. Trebuie să îmbunătățim siguranța din spitale și trebuie pentru asta să facem investiții.

Am avut o discuție cu majoritatea din Consiliu și am decis ca în bugetul din 2021 să facem un audit al instalațiilor termice și să includem bani pentru intervenții.

După cum știți, după tragedia de la Piatra Neamț a existat un control mixt de la ISU și de la DSP în toate cele 19 spitale, și nu au fost găsite probleme.

Spitalele noastre sunt gata să ofere oricefel de sprijin pentru pacienții care nu mai pot fi tratați la Balș. Nu este o problemă cu spațiile libere în spitale.

Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura din spitalul Matei Balș, am discutat atât cu termoenergetica, cât și cu call centerul. În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură la Matei Balș, nici la blocurile din jur”, a explicat primarul general al Capitalei.


Traian Berbeceanu spune că tragedia de la Balș putea fi mult mai mare

UPDATE, 10:57/ Prefectul Traian Berbeceanu a venit și el la Institutul Matei Balș, unde a vorbit despre tragedie. Prefectul a anunțat că sistemele anti-incendiu au funcționat ca la carte, astfel că a fost evitată o tragedie și mai mare.

„Din fericire, sistemele anti-incendiu au funcţionat şi în momentul în care s-a declanşat incendiul instalaţia electrică şi instalaţia de aprovizionare cu oxigen au deconectate automat şi în felul acesta s-a putut evita o tragedie de şi mai mari proporţii. În urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate şi erau după standardele cerute de normele în vigoare”, a explicat Traian Berbeceanu.f


Spitalul Victor Babeș primește pacienți de la Balș

UPDATE, 10:51/ Spitalul Victor Babeș nu mai are locuri libere la Terapie Intensivă, însă ar trebui găsite soluții pentru un pacient care ar avea nevoie de îngrijire specială. Declarațiile au fost oferite de directorul medical Aysel Florescu: „Urmează să ne ofere încă doi pacienți. Deocamdată sunt pacienți cu forme medii de boală. Nu necesită terapie intensivă.

Nu avem aparținători care ne-au contactat. Sunt pacienți vârstnici, peste 60 de ani, erau internați cu forme cel puțin medii de infecție SARS-CoV-2.

Aven destul de multe locuri disponibile, avem 60 de locuri. Dacă va fi necesar vom găsi o soluție. Patru se află deja internați aici, încă doi urmează să vină”.


Anca Dragu, președintele Senatului, afectată de incendiu

UPDATE, 10.40 / Anca Dragu, președintele Senatului, a transmis un mesaj pe Facebook: „Cu greu îmi găsesc cuvintele după o asemenea tragedie. La Institutul Matei Balș erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor și n-au mai plecat acasă din cauza incendiului.

Le transmit condoleanțe familiilor îndurerate și multă putere pacienților afectați de incendiu. Asemenea tragedii nu pot și nu vor rămâne fără urmări. Specialiștii vor stabili cauzele acestui incendiu dramatic. Imediat după ce aflăm ce a dus la producerea acestei tragedii, putem vedea cum și cât de repede trebuie schimbat tot ce nu e în regula în sistemul sanitar din România”.


Cadrele medicale de la Matei Balș, audiate

UPDATE, 10:30 / A început audierea preliminară a cadrelor medicale de la Matei Balș. în special a asistentelor și medicilor care se aflau de gardă la ora 5 dimineața.  Anchetatorii au mai multe întrebări pentru medici, pentru a afla ce s-a întâmplat mai exact. Există informația că pacienții au adus aeroterme în spital pentru a se încălzi, pentru că în saloane era rece.


Corpul de control al Premierului e la Institut

UPDATE, 10:19 / Corpul de control al Premierului se află deja la Institutul Matei Balș. Premierul Florin Cîțu a oferit o reacție pe Facebook: „În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime.

În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid.

În același timp au fost identifcate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile”.


Vlad Voiculescu deplânge situația din spitalele românești

UPDATE, 10:14 / Ministrul Sănătății recunoaște că există probleme de infrastructură în spitalele din România: „În acest moment există o anchetă a poliției și un control al corpului de control al premierului. Încercăm să aflăm ce s-a întâmplat.

Există echipe care iau legătura cu spitalele pentru a oferi ajutor familiilor. Situația e diferită de la un pacient la altul. Intervenția a fost rapidă și eficientă.

Avem nevoie de anchetă, de asta avem acolo corpul de control al ministerului. Existau avize pentru lucrările făcute acolo. Vedem în ce măsură existau celelalte documente necesare. E vorba de o clădire mai veche.

Înțeleg că spitalul a fost renovat în întregime. În curând vom avea informații despre Matei Balș. Pe termen scurt putem lua măsuri să ne asigurăm că nu avem incendii în măsura în care lucrurile depind de oamenii de acolo. Clădirile spitalelor sunt un lung șir de improvizații. Problemele sunt subfinanțarea si lipsa profesioniștilor”.


Klaus Iohannis, în vizită la Matei Balș

UPDATE, 9.51 / Președintele Klaus Iohannis va ajunge în jurul orei 13:00 la Matei Balș. Nu se știe dacă liderul statului va face declarații.


Toni Grecu a fost evacuat de la Matei Balș

UPDATE, 9.50 / Actorul Toni Grecu se numără printre pacienții evacuați în urma incendiului.

„Este stabil în momentul de față. Se va interna pe secția de Terapie Intensivă. Este cu o formă de insuficiență respiratorie hipoxenică și se aceea are nevoie de internare pe Terapie Intensivă. Dar nu necesită suport ventilator”, a declarat pentru Antena 3 purtătorul de cuvânt al Spitalului Pantelimon.


La ce numere de telefon pot suna rudele pacienților de la Matei Balș

UPDATE, 9.32 / Ministerul Sănătății a pregătit două linii telefonice unde rudele celor internați în spital pot afla detalii despre starea de sănătate a rudelor. 

„Date preliminare transfer pacienți care au fost afectați în urma incendiului de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu.

  • 11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București;
  • 5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București;
  • 6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;
  • 4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”;
  • 5 pacienți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”;
  • 3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2
  • 4 pacienți la Spitalul „Witting”;
  • 4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;
  • 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;
  • 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”;
  • 7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca
  • Conform informațiilor primite, unul dintre pacienții ajunși la Spitalul de Urgență Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare și care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală.

Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienților transferați, cât și a celor rămași în Institutul „Matei Balș.

Aparținătorii pacienților de la INBI „Matei Balș” pot verifica situația despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală la cele două numere de telefon puse la dispozitie de DSU: 021.2069398 si 021.2648515.


Ministrul Vlad Voiculescu a solicitat o anchetă la Matei Balș

UPDATE, 9.04 / Ministrul Vlad Voiculescu a oferit o nouă serie de declarații la Radio România: „Mai întâi condoleațe familiilor. Au fost trei persoane care au decedat atunci, imediat în incendiu, și o persoană care a fost resuscitată mult mai târziu și, din păcate, nu a supraviețuit. Apoi, aș vrea să asigur pe toată lumea că vom încerca să le fim de ajutor acestor familii, atât cât se poate. Ceilalți pacienți au fost transferați, respectiv sunt o parte din pacienți încă la Terapie Intesivă la „Matei Balș”, patru după informații mele, ceilalți sunt transferați către patru spitale din București, și starea nu pare să se fi agravat. Evident vorbim despre pacienți cu COVID-19, o clădire întreagă, cu 102 pacienți, care a trebuit evacuată rapid. Intervenția a fost, din informațile pe care le am de la fața locului și din discuțiile pe care le-am avut cu cei implicați și cei care au asistat la tot procesul, intervenția pare să fi fost extrem de eficientă, extrem de rapidă, nu e nimic de reproșat acolo, trebuie să vedem care sunt cauzele pentru ceea ce s-a întâmplat.

Vorbim despre o clădire veche într-adevăr, o clădire care fusese recent renovată. Institutul „Matei Balș” este una dintre instituțiile din sănătate care au fost bine finanțate, atât de Ministerul Sănătății, cât și din alte surse în ultimii ani. Știu că exista aviz, avizul se dă înainte de a face anumite lucrări într-o clădire

Mai departe, aștept și eu rezultatele anchetei și, de asemenea, aș vrea să văd, am solicitat deja rapoartele de la controalele pe care, știu și eu de la televizor, din spațiul public, că au fost solicitate de către Ministerul Sănătății și IGSU imediat după Piatra Neamț”.


Spitalul Matei Balș avea toate avizele în ordine

UPDATE, 9.02 / Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă la Matei Balș, soldat cu moartea a patru pacienți.

UPDATE, 9.00 / Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului „Matei Balș”, a dat asigurări că avizele spitalului sunt în ordine.

Din păcate, toţi pacienţii care sunt internaţi COVID au nevoie de oxigen şi evident erau şi cuplaţi la oxigen. (…) Tot ce se internează în „Matei Balş” reprezintă pacient mediu spre sever sau critic. Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie”, a afirmat fostul manager al Institutului.


Nu se cunosc cauzele producerii incendiului

UPDATE, 8.29 / Potrivit unor surselor Antena 3, incendiul ar fi izbucnit din cauza unei aeroterme. Acest scenariu nu a fost confirmat oficial până la această oră.  „Ancheta va scoate în evidență de la ce a pornit acest incendiu. Nu se cunoaște cauza incendiului în acest moment”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la România TV.


UPDATE, 7.55 / Reacția ministrului Vlad Voiculescu: „Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la “Victor Babeş” patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la “Matei Balş”. Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară. De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi. În acest moment, nu am decât informaţiile acestea că există trei decese deja”


Raed Arafat, certat de un cetățean: „Murim ca șoarecii”

UPDATE, 7.30 / Un cetățean nemulțumit i-a certat pe Raed Arafat și Vlad Voiculescu, iscând un conflict cu Arafat. Murim ca șoarecii în spitale! Unde sunt controalele, domnul Arafat?”, a răbufnit bărbatul.  Vizibil iritat, Arafat l-a trimis acasă: „Vă rog, dacă ați venit aici să urlați, să nu mai faceți asta. Vin pompierii și vă vor transmite care sunt cauzele incendiului”.


UPDATE 7.20 / Oficialitățile fac declarații în urma tragediei

Beatrice Mahler, manager Marius Nasta „Vom putea primi pana la 36 de pacienti. Medicii, asistenti si infirmieri s-au mobilizat si au venit de acasa. Asteptam aici”,.

Raed Arafat, declarații la spital
Raed Arafat a sosit la fața locului. Foto- Inquam – Octav Ganea

Raed Arafat: „Bună dimineața și în primul rând vreau să transmit condoleanțe familiilor 4 persoane, 3 găsite ulterior după ce s-a degajat fumul, carbonizate și unul care a fost tentată resuscitarea, fără reușită.

La 5.05 dimineața a fost apelul la 112, la 5.13 minute a fost primul echipaj sosit care a anunțat situația. la 5.14 minute a fost declanțat planul roșu, au fost deplasate mai multe forțe. De la început au fost informați domnul premier și domnul ministru Voiculescu și Bode, la centrul de coordonare de ministerul de interne se află ministrul Bode”.

Incendiu puternic la Matei Balș
Incendiu puternic la Matei Balș. Foto- Inquam – Octav Ganea

Colonelul Șchiopu: „Primul apel a intrat în dispecerat la 5.05, am ajuns la 5.13 minute. Ardea cu o flacără deschisă pe 120 metri pătrați, afectate patru saloane. Erau posibilități reale cu extindere la etajul 1. S-au constituit echipe de salvare concomitent cu echipele de lichidare a incendiului. Am evacuat etajele superioare și parterul clădirii. 102 persoane au fost evacuate și către spitalele desemnate. 24 de autospeciale am avut, 4 scări și 4 descarcerări și 10 microbuze”.

Doctorul Oprița: „Împreună cu colegii mei am coordonat forțele de intervenție, am avut 38 echipaje de prim ajutor, 6 echipaje de terapie intensivă mobilă, la nivelul spitalului nostru au fost mobilizați 100 de medici asistenți și suplimentari. La fața locului au fost evacuate un număr de aproximativ 44 de persoane către spitalele de urgență Floreasca, Universitar și Pantelimon. Restul evacuate către celelalte pavilioane”.

Streinu Cercel: „Nu se știe de la ce a izbucnit incendiul, când vom afla vă vom anunța. Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie”.


Incendiu de proporții la Spitalul Matei Balș din București

ŞTIREA INIŢIALĂ 29 ianuarie 2021, 05:45 / Incendiu Spitalul Matei Balș – Incendiu a fost devastator și a izbucnit în jurul orei 5.00. Zeci de ambulanțe au fost trimise la fața locului și 102  pacienți au fost evacuați.

Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare″, se arată într-o informare a Ministerul Sănătății.

Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de cladire cu regim de înălțime P+3, pe două laturi. Au fost constituite echipe de cautare și salvare a persoanelor și se realizeaza evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane”, au transmis reprezentanții ISU București.

ADVERTISEMENT