News

Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Mureș. Două persoane au suferit arsuri. Pompierii intervin

Un incendiu puternic s-a produs, marți dimineață, la o fabrică de mobilă din Mureș. Două persoane au suferit arsuri. Pompierii intervin cu mai multe echipaje.
18.04.2023 | 09:05
Incendiu puternic la o fabrica de mobila din Mures Doua persoane au suferit arsuri Pompierii intervin
Incendiu puternic soldat cu victime, la o fabrică din județul Mureș. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a avut loc, marți dimineață, la o fabrică de mobilă din județul Mureș. Din primele informații, aflăm că două persoane au suferit arsuri. Pompierii au deplasat la fața locului mai multe echipaje.

Incendiu puternic soldat cu victime, la o fabrică din județul Mureș. Două persoane au suferit arsuri

Potrivit presei locale, incendiul din această dimineață s-a produs la fabrica de mobila din localitatea Jabenita. Doi angajați ar fi suferit arsuri. La locul incidentului intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin și Târgu-Mureș 3 ASAS, 2 SMURD B2 și un echipaj SAJ.

ADVERTISEMENT

Alte trei persoane din clădirea afectată de flăcări au suferit atacuri de panică. Oamenii au primit asistență medicală la fața locului. La scurt timp după ce au ajuns la fabrică, pompierii au reușit localizarea incendiului.

Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A ars casa cu bunurile aflate în interior și acoperișul a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic”, a informat ISU Mureș.

ADVERTISEMENT

Ulterior, cei de la ISU au revenit cu un comunicat. Se pare că incendiul se manifestă în secția de lăcuire, pe o suprafață de 100 mp, aflată la etajul 1 al clădirii. O victimă de cod galben primește îngrijiri medicale la fața locului, iar 3 persoane au suferit atac de panică.

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al ISU Mureș, locotenent Călușeri Alexandra, hala are regim de înălțime P +2 etaje și câte 200 de metri pătrați pe nivel, scrie Ardeal24.ro.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic și la un bloc din Petroșani

A fost o noapte grea și pentru zeci de cetățeni din Petroșani. Un incendiu a izbucnit într-un apartament de la etajul 4 al unui bloc. Mai mulți locatari s-au autoevacuat. Flăcările au distrus apartamentul și ușile de acces a trei locuințe învecinate.

La locul incendiului au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscara pentru intervenții la înălțime și un echipaj SMURD. Focul se manifesta violent pe întreaga suprafață a apartamentului și la balconul acestuia.

ADVERTISEMENT

Pentru scoaterea proprietarului, care se afla în interiorul locuinței, a fost nevoie de intervenția în forță a salvatorilor prin flăcări și fum dens. În final, bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost extras în siguranță și preluat de catre echipajul SMURD. El a suferit arsuri minore și un atac de panică, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: