ADVERTISEMENT
News

Incendiu puternic la o hală de uleiuri din Prahova. Pericol de explozie, 2 persoane au arsuri pe 70% din corp. Video

Autor: Flaviu Popa | 01.03.2021 | 22:06
Incendiu puternic la o hală de uleiuri din Prahova. Pericol de explozie, 2 persoane au arsuri pe 70% din corp. Video
Pericol de explozie, conform ISU Prahova

Incendiu puternic în curtea unui fost CAP, într-o hală unde sunt depozitate uleiuri uzate. Autoritățile au anunțat că există pericol de explozie, fiind cuprinși de flăcări aproximativ 700 mp.

ADVERTISEMENT

Pentru stingerea incendiului au intervenit 7 mașini de stingere, 1 descarcerare, 2 autostrăzi și două ambulanțe SMURD, conform datelor oficiale prezentate de ISU Prahova.

Potrivit primelor informații două persoane sunt rănite, suferind arsuri, însă acestea se află în grija echipajelor medicale sosite la fața locului.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 22:06 / Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că se vor face proceduri pentru transferul în străinătate a celor doi arși.

Ministerul a anunțat că la UPU Ploiești se face în prezent evaluarea celor două victime și se acordă asistență medicală de urgență.

ADVERTISEMENT

„În paralel se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în stăinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave”, a anunțat MS.

Potrivit ISU Prahova, victimele sunt doi bărbați de 59 și 64 de ani și au arsuri de gradul 3 și 4 pe 60%, respectiv 70% din corp. „La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate”, au anunțat autoritățile.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic la o hală din Prahova

„Incendiu hală în care funcționează o stație de prelucrare produse petroliere, în curtea unui fost CAP. Arde pe o suprafață de aproximativ 700 mp, cu pericol de explozie, în hala fiind depozitate uleiuri uzate.

Pentru stingerea incendiului acționează *7* mașini de stingere, *1* descarcerare, *2* autoscări și *2* ambulanțe SMURD.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, există două persoane cu arsuri, care se află în grija echipajele medicale. Misiunea este în dinamică.

În apropierea halei sunt depozitate 3 tancuri a 20 t combustibil. Se acționează pentru răcirea acestora”, a transmis ISU Prahova.

ADVERTISEMENT

Situația se pare că e mai gravă decât se credea, conform ultimelor informații furnizate de autorități:  „În urma evenimentului au rezultat *2 victime* cu arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corporală. Totodată, au mai fost afectate si *3 autoturisme*. Incendiul se manifestă generalizat”.

Conform ISU Prahova, incendiul violent a izbucnit la ora 19.00 la o societate care fabrică produse de țiței în satul Inotești, localitatea Colceag.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!