News

Incendiu puternic la o sală de sport din Iași. Clădirea aparține unui om de afaceri cercetat de DIICOT. Update

Un incendiu puternic a izbucnit vineri la o sală de sport din Iași, douăzeci de persoane fiind evacuate de la etajele superioare ale clădirii
30.12.2022 | 15:06
Incendiu puternic la o sala de sport din Iasi Cladirea apartine unui om de afaceri cercetat de DIICOT Update
Nu au fost înregistrate victime în urma incendiului. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT
30-12-2022
15:20

Clădirea în care s-a produs incendiul aparţine unui om de afaceri cercetat de DIICOT, alături de Mihai Chirica

Clădirea din Iaşi în care s-a produs incendiul aparţine omului de afaceri Cristin Zămosteanu. Acesta este cercetat alături de primarul Mihai Chirica într-un dosar cu privire la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii.

Cristin Zămosteanu a fost pus sub control judiciar în urmă cu două săptămâni de către procurorii DIICOT Iaşi, însă judecătorii Curţii de Apel au revocat măsura joi.

Dosarul în care este cercetat omul de afaceri are legătură cu un alt imobil situat în centrul Iaşiului.

Clădirea în care s-a produs incendiul este construită la mică distanţă de un alt imobil, iar acest lucru a cauzat numeroase discuții în oraş după ce primăria a aprobat construcţia.

Pompierii au intervenit la locul incendiului cu șase autospeciale de stingere și două autospeciale de salvare şi intervenţie la înălţime.

Incendiu la o sală de sport din Iași

Un incendiu puternic a izbucnit vineri la sala de sport Oxigen, de pe strada Pantelimon Halipa din municipiul Iaşi.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, la fața locului a intervenit Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi cu 3 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, 1 echipaj de primă intervenţie şi comandă, 1 autospecială pentru transport apă, 2 autoplatforme pentru salvarea de la înălţime, 2 echipaje de prim ajutor calificat, cu 28 subofiteri şi 1 ofiţer în primă intervenţie.

Ulterior, din cauza forței incendiului a fost necesară suplimentarea efectivelor de pompieri, la fața locului ajungând încă o autospecială pentru transport victime multiple, 2 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, 1 echipaj de Descarcerare şi 1 autocisternă pentru transportul apei.

ADVERTISEMENT

Douăzeci de persoane au fost evacuate

Cei de la ISU Iași au transmis că incendiul se manifestă la acoperiş şi la izolaţia exterioară a clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi.

A fost necesară și evacuarea persoanelor aflate la etajele suplimentare, fiind evacuate douăzeci de persoane aflate în clădire. Presa locală susține că în momentul izbucnirii incendiului cel puțin 30 de persoane se aflau în sala de sport și că au reușit să se autoevacueze fără ca cineva să fie rănit.

ADVERTISEMENT

În total la intervenție participă 50 de suboefiţeri şi doi ofiţeri.

„La locul intervenţiei sunt 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autospeciale de salvare şi intervenţie la înălţime, două autospeciale pentru transportul apei, trei echipaje de prim ajutor, o autospecială pentru transport victime mutiple, o descarcerare, cu 50 de suboefiţeri şi doi ofiţeri”, a transmis ISU Iași.

Incendiul a fost lichidat la ora transmiterii acestei știri, pompierii verificând fiecare încăpere din complex, pentru a stinge orice focar și pentru a inventaria pagubele produse.

ADVERTISEMENT

Trei mașini parcate în fața clădirii și care au îngreunat accesul pompierilor la intervenție au fost serios avariate, luând foc sau fiind lovite de bucățile de geam căzute de la înălțime.

ADVERTISEMENT