News

Incendiu la un apartament din Constanța. Proprietara a murit după ce a căzut de la etajul 6. Video

16.02.2021 | 13:10
Incendiu la un apartament din Constanta Proprietara a murit dupa ce a cazut de la etajul 6 Video
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic s-a produs marți într-un bloc din municipiul Constanța. Proprietara locuinței în care a izbucnit incendiul este în stop cardio-respirator, după ce a căzut de la etajul 6.


Update, ora 18:00

Anchetă internă la ISU Constanța. Șeful ISU Doborgea: „Avem un decalaj de peste 10 minute din momentul anunţării…”

Reprezentanții IGSU au anunțat că a fost demarată o anchetă internă în cazul femeii care s-a aruncat de la etaj: „ca urmare a informațiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanța, facem precizarea că inspectorul șef al ISU Constanța a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgență până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului”.

ADVERTISEMENT

„Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare. Vom reveni cu informații suplimentare, în momentul în care vom avea datele preliminare ale comisiei”, transmite un comunicat al instituției.

Șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a concluzionat că a pompierii au plecat mai târziu și că există un decalaj de 10 minute între timpii anunțați. „Este vorba de cei care au preluat apelul de la subunitatea de la Palas şi modul în care au alertat echipajul şi l-au trimis la locul intervenţiei. Au alertat cu întârziere”, a spus omul la Antena 3.

ADVERTISEMENT

„E posibil ca cei care au preluat anunţul, noi credem că au acţionat cu întârziere. Nu din dispeceratul Inspectoratului, ci de la subunitatea de unde s-au solicitat forţe suplimentare”, a continuat acesta. Întrebat clar și răspicat dacă pomperii au întârziat, șeful ISU Dobrogea a recunoscut:  „au plecat puţin mai târziu, din filmarea noastră, se vede că este ora 9:40, în loc de 9:27”.

„Asta înseamnă că timpul de deplasare e în jur de 10 minute. Dacă luăm în calcul că au ajuns la 9:40, înseamnă că în jur de 9:30 au plecat. Avem un decalaj de peste 10 minute din momentul anunţării…Asta este, din păcate, am constatat acest lucru”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 13:15 / Apar informații noi legate de tragedia de la Constanța, acolo unde o femeie a sărit de la etaj și a murit, după ce apartamentul în care locuia a fost cuprins de flăcări.

Potrivit pompierilor, atât proprietarul, cât și soția acestuia au ieșit din apartament în primă instanță, pe casa scării. Ulterior, femeia s-a întors în apartament pentru a lua un laptop, potrivit unor surse apropiate investigațiilor. Aceasta este contabilă și avea informații esențiale pentru desfășurarea activității pe dispozitiv.

ADVERTISEMENT

Din păcate, odată întoarsă în apartament, nu a mai reușit să se îndrepte spre ușa de acces în locuință, ci a mers spre balcon. În acest timp, soțul ei era preluat de pompierii care intraseră deja în scara blocului și se îndreptau spre etajele superioare, scriu cei de la Cugetliber.


Proprietara a murit după ce a căzut de la etajul 6

UPDATE, ora 11:30 / Medicii de pe ambulanță din Constanța au declarat decesul femeii care a căzut în gol de la etaj. ”A fost declarat decesul”, au transmis reprezentanți ai Serviciului de Ambulanţă Județean.

Într-o primă fază, aceștia anunţaseră că ”pacienta a căzut de la etajul 5 sau 6, este în stop cardio-respirator şi se efectuează protocol de resuscitare”.


Știrea inițială, ora 10:14 / Din primele informații, focul a izbucnit într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc cu 7 nivele situat pe strada Mamaia.

În acest moment, locuința arde generalizat cu flacără deschisă și degajare mare de fum, iar la locul deflagrației sunt mai multe echipaje de pompieri.

Incendiu puternic la un apartament din Constanța

Echipajele de pompieri din Constanța au fost solicitate să intervină, marți dimineață, pentru a stinge un incendiu de proporții izbucnit într-un apartament aflat la etajul 6, al unui bloc de locuințe de pe bulevardul Mamaia din Constanța.

Din păcate, o femeie de 57 de ani se află în stare foarte gravă după ce a căzut de la balconul apartamentului cuprins de flăcări. Încă nu se știe dacă s-a aruncat sau pur și simplu a căzut.

Cei de la ISU Dobrogea au transmis că femeia, care ar fi chiar proprietara apartamentului cuprins de flăcări, se află în stop cardio-respirator.

”În aceste momente se intervine cu 3 autospeciale de stingere și cu o scară la un apartament situat la etajul șase dintr-un bloc cu șapte nivele. Apartamentul arde generalizat, cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Din păcate este și o victimă, o femeie, care în momentul de față se află în stop cardio-respirator.

Avem trei ambulanțe la fața locului și îi acordă prim-ajutor medical proprietarei apartamentului”, transmite ISU, conform CT News.

Blocul afectat de incendiu este situat în apropierea Spitalului Militar de Urgență dr. Alexandru Gafencu.

Filmul incendiului care a avut loc marți în Constanța

În legătură cu incendiul produs marți dimineață în municipiul Constanța, care s-a manifestat într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de locuințe, IGSU face următoarele precizări:

  • Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14
  • La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.
  • Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21
  • Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.
  • Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25
  • Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
  • La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.
ADVERTISEMENT