News

Incendiu puternic la un depozit din Voluntari. A fost emis mesaj Ro-Alert: “Ocoliţi zona!”

Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit din Voluntari, fiind emis mesaj Ro Alert prin care oamenilor le este transmis să evite zona.
27.01.2023 | 15:49
Incendiu puternic la un depozit din Voluntari A fost emis mesaj RoAlert Ocoliti zona
Incendiu mare în Voluntari. Foto: ISU
ADVERTISEMENT

Se pare că depozitul cuprins de flăcări e un depozit de detergent, astfel că misiunea pompierilor devine complicată, în condițiile în care materialul se poate aprinde și exploda.

Incendiu puternic în Voluntari, a fost emis mesaj RO Alert

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit în localitatea Voluntari. Suprafața afectată este de aprox 400 mp. Sunt degajări mari de fum. Au fost alertate 16 autospeciale de stingere, 3 autoscări, 2 echipaje pentru descarcerare, SMURD”, au transmis reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

”Pentru informarea și avertizarea populatiei privind degajarea de fum, a fost remis un mesaj prin sistemul RoAlert”, au completat autoritățile.

Momentan pompierii transmit că nu există victime: ”A fost realizat un dispozitiv de intervenție pe laturile clădirii afectate de incendiu. Se lucrează și pentru protejarea vecinătăților. Nu sunt victime”.

ADVERTISEMENT

”Incendiu major cu degajări mari de fum produs la un depozit – zona Șoseaua de Centură, Voluntari. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție.

Respectați recomandările dispuse de autorități”, se arată în mesajul Ro-Alert, care a fost transmis și în limba engleză.

ADVERTISEMENT
Transmisie celulară
Transmisie celulară

Pompierii transmis că la 100 de metri de hala afectată de incendiu e un bloc de locuințe, însă nu există riscul ca flăcările să ajungă acolo.

Incendiu
Incendiu

”La aprox 100 m de hala afectată de incendiu este un bloc de locuințe. Nu există risc de propagare a incendiului la bloc, însă în mod preventiv a fost luată măsura de evacuare a locatarilor, aprox 40 de pers. Traficul rutier a fost restricționat în zona Șoselei de Centură”, au transmis reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

La prima constatare pompierii au transmis că au ars ”mase plastice și paleți cu dezinfectanți”. E cert că incendiul e unul serios, suprafața afectată în acest moment fiind de 2000 mp.

Conform ultimelor informații 4 persoane au avut nevoie de asistență medicală, dintre care 3 cu atac de panică și o persoană cu expunere la fum.  Dintre aceștia doi erau angajați în acel depozit și două persoane doar locuiau în blocul alăturat. Între timp, incendiul a fost localizat.

ADVERTISEMENT
Tags: