News

Incendiu puternic la Zakynthos! Sute de turiști și localnici au fost evacuați. Video

16.09.2019 | 12:13
Incendiu puternic la Zakynthos Sute de turisti si localnici au fost evacuati Video

Emoții pentru turiștii români aflați în insula grecească Zakynthos, după ce un incendiu masiv a acoperit o suprafață importantă de pădure. Astfel, două sate de pe insulă au fost evacuate de către autorități. Este vorba despre peste 300 de localnici și turiști din două sate care au fugit din fața flăcărilor după un incendiu de vegetație.

Sute de localnici și turiști evacuați după un incendiu în Zakynthos

Incendiul a fost înțețit de vântul puternic. Meteorologii au informat că nu se așteptau ca viteza să scadă până marți. Autoritățile au arătat că nu există nicio victimă ca urmare a acestui eveniment, dar au decis să evacueze cele două sate întrucât flăcările se apropiau de case: „Am evacuat aproximativ 300 de rezidenți și turiști din satele Keri și Agalas ca măsură de precauție”, a informat un purtător de cuvânt al Pompierilor, potrivit Mediafax.

Pe imaginile de pe youtube se poate vedea cum flăcările sunt extrem de aproape de locuințele oamenilior, iar poliția se asigură că toți oamenii pleacă din zonă pentru a înlesni intervenția pompierilor:

Intervenție de urgență pentru stingerea incendiului din Zakynthos

Pentru stingerea flăcărilor din Zakynthos au intervenit peste 100 de pompieri, în timp ce mai multe aeronave au participat la operațiune aruncând apă deasupra flăcărilor. Insula Zakynthos se află la aproximativ 300 de kilometri vest de Atena. Un alt incendiu a izbucnit în Loutraki, la 80 de kilometri de capitala Greciei. Pompierii eleni au anunțat că au fost nevoiți să intervină pentru stingerea a aproximativ 70 de incendii la nivel național în ultimele 24 de ore.