News

Incendiu puternic pe o insulă din Grecia. A fost distrusă cea mai mare tabără de migranți VIDEO

09.09.2020 | 16:17
Incendiu puternic pe o insula din Grecia A fost distrusa cea mai mare tabara de migranti VIDEO
ADVERTISEMENT

Cea mai mare tabără de migranţi din Grecia a fost distrusă de un incendiu devastator. Focul a distrus totul în calea sa. Pompierii s-au luptat cu flăcările multe ore, iar migranții au fost evacuați.

Incendiul s-a petrecut în tabăra Moria din insula Lesbos. Nu există victime, dar câteva persoane au fost afectate din cauza expunerii la fum. Tragedia s-a petrecut în urma unor confruntări între refugiați. Unii dintre ai au provocat incendii în interiorul locației, dar și pe plantația de măslini din jurul taberei.

ADVERTISEMENT

Motivul ciocnirilor din tabără a fost legat de faptul că 35 de persoane infectate cu COVID-19 au refuzat să fie mutate într-un centru de izolare.

Incendiu devastator în Grecia. Focul a fost pornit de migranți infectați cu coronavirus

Primarul insulei Lesbos a precizat că incendiul este sub control. Refugiații se află acum înr-o zona din vecinătatea orașului Moria.

ADVERTISEMENT

Forțele de ordine au intervenit și au blocat accesul migranților către capitala insulei, Mytilene. Această măsură a fost neceseră, potrivit autorităților locale, pentru a evita o urgenţă sanitară.

Flăcările au distrus toată tabăra. Incendiul a fost provocat la o aproximativ o săptămână după ce fusese descoperit primul caz de Sars-Cov-2 în interiorul centrului care adăpostește migranți veniți din Africa. 35 de persoane au fost depistate cu noul coronavirus, din aproximativ 2000 de persoane aflate în tabără.

ADVERTISEMENT
FOTO: Hepta.ro
FOTO: Hepta.ro

Pacientul zero este un somalez de 40 de ani care ar fi contactat virusul în august,  când a mers la Atena, pentru a căuta un loc de muncă. Acesta se întorsese de curând în tabăra de pe insulă.

FOTO: Hepta.ro

Lesbos se găsește în Marea Egee și are aproximativ 90.000 de locuitori. Insula grecească este a șaptea ca marime din Marea Mediterană. Majoritatea persoanelor locuiesc în capitala Mytilene, aflată în sudul insulei. Viața locuitorilor a fost de ceva timp perturbată, după instalarea acestei tabere de migranți.

ADVERTISEMENT

Nu este primul conflict și probabil nici ultimul. Condițiile din tabără sunt foarte periculoase în timpul crizei provocate de COVID-19.

ADVERTISEMENT