News

Incendiu în Suceava, la Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Pojorâta. Pompierii, intervenție cu 3 autospeciale

Un incendiu a izbucnit joi în Suceava, la Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap de la Pojorâta. Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale pentru a lichida flăcările.
11.11.2021 | 20:00
Incendiu in Suceava la Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Pojorata Pompierii interventie cu 3 autospeciale
ADVERTISEMENT

După tragedia de la spitalul suport Covid-19 Movila din Ploiești, soldată cu 2 morți și 15 evacuați, un alt incendiu a fost raportat joi în România.

O anexă a Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Pojorâta, județul Suceava, a fost cuprinsă de flăcări.

ADVERTISEMENT

Focul s-a extins și la proprietatea învecinată și au aprins un foișor. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă pagubele materiale sunt importante.

Incendiu la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Pojorâta, județul Suceava

La locul incendiului din Pojorâta au fost mobilizați militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și lucrătorii SVSU Pojorâta, care au intervenit cu 3 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la o anexă ce aparține Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Pojorâta. Flăcările s-au propagat la proprietatea învecinată și au aprins un foișor. Incendiul a fost lichidat la ora 11:40.

Pagubele în urma incendiului din Suceava sunt destul de mari. Potrivit SVNews au ars anexa centrului, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, și materialele depozitate în aceasta.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acoperișul foișorului și un perete al construcției pe aproximativ 80 de metri pătrați au fost distruse. S-au degradat restul clădirii și o serie de bunuri din interiorul acesteia.

Care este cauza incendiului din Suceava

Sursa citată mai notează faptul că o cauză probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

ADVERTISEMENT

Partea pozitivă este aceea că nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat o clădire administrativă (corp de magazii), ce aparține centrului, și casa de locuit a proprietății învecinate.

Zi de joi începută tragic în România, cu un incendiu la un spital Covid

Reamintim că tot joi, la primele ore ale dimineții, un incendiu a izbucnit în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde erau internați 20 de pacienţi cu COVID-19.

Doi pacienți, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizaţi, iar o infirmieră a suferit arsuri după ce a încercat să stingă focul. Alţi 15 pacienți au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a Spitalului Judeţean.

Vorbim deja de a 4-a tragedie în mai puțin de un an în România, după incendiile de la Piatra Neamț, Institutul Matei Balș și Spitalul din Constanța.

ADVERTISEMENT
Tags: