News

Incendiu uriaș în Botoșani. Un depozit ecologic de deșeuri, cuprins de flăcări. Video

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seara, într-o localitate din Botoșani. Zeci de pompieri au ajuns la fața locului.
22.05.2024 | 23:14
Incendiu urias in Botosani Un depozit ecologic de deseuri cuprins de flacari Video
Incendiu la un depozit ecologic de deșeuri, în Botoșani. Foto captură botosaneanul.ro
ADVERTISEMENT

Un incendiu uriaș a izbucnit, miercuri seara, 22 mai, în Botoșani. Un depozit ecologic de deșeuri, din localitatea Stăuceni, a fost cuprins de flăcări puternice, fiind afectată o suprafață semnificativă.

Incendiu puternic în Botoșani la un depozit ecologic de deșeuri

Mobilizare majoră de forțe, la Stăuceni, aici unde s-a produs un incendiu la depozitul ecologic de deșeuri. O suprafață de aproximativ o mie de metri pătrați a fost cuprinsă de foc, semnalându-se degajări mari de fum.

ADVERTISEMENT

Peste zece tone de deșeuri au ars, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani. Pompierii au sosit la fața locului cu trei autospeciale pentru a stinge incendiul care amenința să se extindă.

„Alarma s-a dat puţin înainte de ora 19:00. La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

ADVERTISEMENT

Pompierii au constatat faptul că ardeau peste zece tone de deşeuri, cu degajări mari de fum şi au intervenit rapid pentru ca incendiul să nu se extindă. Suprafaţa afectată a fost estimată la aproximativ 1.000 de metri pătraţi”, a informat ISU Botoșani.

La această oră, incendiul este lichidat, salvatorii reușind să elimine riscul propagării flăcărilor. Însă, pompierii se află în continuare la fața locului. Atât reprezentanții ISU, cât și angajații depozitului, încearcă să găsească focarele ascunse.

ADVERTISEMENT

Garda de Mediu a ajuns în zona respectivă

De asemenea, în zona respectivă au fost trimiși reprezentanți ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Botoşani şi ai Agenţiei de Protecţie a Mediului Botoşani. Conform presei locale, rampa de gunoi de la Stăuceni este administrată de o firmă care în trecut ar fi avut nenumărate probleme de mediu.

Un eveniment similar avea loc în prima săptămână din luna mai în municipiul Galați. Un incendiu cu degajări mari de fum a avut loc la groapa de gunoi din localitate, fiind afectate circa două hectare de teren.

ADVERTISEMENT

Șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autocisternă de la Detașamentul de Pompieri Galați au intervenit în zonă. Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert de avertizare a populației.

 

ADVERTISEMENT
Tags: