News

Incendiu violent în București, la un centru de colectare a deșeurilor. Zeci de oameni sunt evacuați. Video. Update

Incendiu violent în București, la un centru de colectare a deșeurilor.
05.06.2021 | 14:52
Incendiu violent in Bucuresti la un centru de colectare a deseurilor Zeci de oameni sunt evacuati Video Update
ADVERTISEMENT
05-06-2021
13:08

Zeci de oameni au fost evacuați din calea incendiului

Autoritățile au transmis că zeci de oameni au fost evacuați în clădirile alăturate incendiului care a izbucnit sâmbătă, la un centru de colectare a deșeurilor. Este vorba despre circa 60 de persoane.

Pomperii au mers și au bătut din ușă în ușă, anunțându-i pe oameni că este necesar să plece din locuințele lor, fiind un pericol destul de mare, atât din cauza fumului gros, cât și din cauza buteliilor și substanțelor inflamabile care se află acolo.

De asemenea, focul s-a răspândit pe o suprafață de 700 de mp, în ciuda interveției pompierilor, care acționează la fața locului cu 13 autospeciale.

Focul nu a fost neutralizat nici până acum.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă, la un centru de colectare a deșeurilor din Sectorul al Capitalei. Autoritățile anunță că sunt 13 autospeciale care intervin la fața locului.

Incendiu violent în București, la un centru de colectare a deșeurilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis că incendiul afectează o suprafață de 500 de mp. De asemenea, aceștia au anunțat și că nu a fost nicio persoană rănită, din fericire.

ADVERTISEMENT

„Incendiu la un centru de colectare a deșeurilor, stradă Bârsănești. Ard containere cu deșeuri, cu extindere la alt corp de clădire, pe o suprafață de 500 mp.

Acționează 8 autospeciale de stingere, 2 autoscari, SMURD. Nu sunt persoane rănite. Se acționează din exterior, pe laturile clădirii”, a transmis ISU.

ADVERTISEMENT

Ulterior, incendiul fiind atât de puternic, s-a suplimentat numărul de autospeciale de la fața locului, iar acum pompierii acționează cu un total de 13 mașini pentru a încerca să oprească vâlvătaia.

Fumul e toxic, avertizează șeful Gărzii de Mediu

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a anunțat că fumul care este degajat de acest incendiu este unul toxic și oamenii trebuie să închidă ferestrele.

ADVERTISEMENT

„Fumul e toxic, este clar, prin natura materialelor care ard. Există niște butelii pe care cei care au spațiul respectiv reclamă că le au în interior.

Se încearcă stingerea cât mai rapidă, fumul e dens, substanțele inflamabile, cauciurile, uleiul care au luat foc mențin acest fum atât de consistent și înecăcios”, a declarat Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta a atras atenția asupra faptului că firma respectivă nu trebuia să obțină autorizație de funcționare și a avut de spus cuvinte grele la adresa societății respective.

„Din păcate, ajunși la fața locului, e noaptea minții ce am constatat aici, la numai 2 metri de blocuri de locuințe, un adevărat Remat ce a strâns cabluri, stive, deșeuri din electronice, baterii, butelii, care nu ar fi trebuit să funcționeze niciodată în București, într-o zonă locuită, sub nicio formă”, a transmis Octavian Berceanu.

Pericol de explozie în Capitală, în urma incendiului

La un moment dat a existat și un pericol de explozie, pentru că în centrul de colectare a deșeurilor existau mai multe butelii. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că pompierii sunt în strânsă legătură cu proprietarii de acolo.

Aceștia îi informează pe pompierii cu privire la natura materialelor care există în clădirea pe care o dețin, pentru a fi înlăturat orice fel de pericol.

„Am dispus ca proprietarul clădirii să țină legătura cu comandatul intervenției, care este acolo la fața locului și să îi spună tot despre ce materiale are înăuntru în clădire, în așa fel încât forțele de ordine care intervin să nu fie puse în pericol”, a spus prefectul Capitalei.

ADVERTISEMENT
Tags: