News

Incendiu uriaș în Delta Dunării. Focul s-a extins până în apropierea gospodăriilor

Un incendiu de proporții a izbucnit duminică seara, în Delta Dunării. Focul s-a extins până în apropierea caselor oamenilor din zonă. În ultimele două zile s-au produs mai multe incidente de acest gen, în România.
16.04.2022 | 19:54
Incendiu urias in Delta Dunarii Focul sa extins pana in apropierea gospodariilor
Un incendiu puternic a izbucnit duminică, 16 aprilie, în Delta Dunării / Sursă foto: Captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Imagini de coșmar surprinse duminică seara, în Delta Dunării, acolo unde a izbucnit un incendiu de vegetație.

Focul s-a extins rapid și amenință gospodăriile oamenilor din zonă. Momentan, acestea nu au fost afectate.

ADVERTISEMENT

Intervenția s-a dovedit a fi una dificilă, din cauza zonei destul de greu accesibile. Conform Antena 3, Salvatorii Pichetului de Pompieri Crișan, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au ajuns la fața locului.

Obiectivul pricipal al operațiunii a fost limitarea extinderii incendiului de vegetație uscată și stuf din apropierea localității Crișan.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 19:00, la fața locului au ajuns două ambarcațiuni cu motopompe și 9 subofițeri, care au declarat că situația este ”sub control” și că focul nu a ajuns la locuințele oamenilor sau la alte obiective.

O mașină a luat foc, duminică dimineața, pe A2

Duminică dimineața, un alt incendiu a avut loc pe autostrada A1, de data aceasta din cauza unei mașini care a luat foc.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a produs la kilometrul 80, iar flăcările au cuprins întregul autoturism. Traficul în zonă a fost oprit timp de câteva ore.

Pompierii de la Detașamentul Bradu au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și au reușit să stingă rapid focul.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de scurgerea lichidelor combustibile pe elementele încinse ale automobilului, respectiv sistemul de evacuare.

În interiorul autoturismului au fost 3 persoane, însă acestea s-au salvat la timp. Nu s-au înregistrat victime, însă mașina a ars complet.

Alte două incendii s-au produs vineri

Și vineri s-a produs un incendiu de vegetație uscată, la Tulcea, în apropierea șantierului naval. Salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit și au reușit să stingă focul, înainte ca aceasta să ajungă la o stupină.

Ulterior, în pădurea din apropiere au fost observate mai multe focare, ceea ce ar putea însemna că focul a fost pus intenționat. Acesta este și motivul pentru care ISU Delta Tulcea a sesizat poliția, pentru a declanșa o anchetă. În acest caz, nu au fost înregistrate victime și nici pagube materiale.

Tot vineri a ars și un depozit de mașini dezmembrate din Sărulești. Autoritățile aveau indicii că la respectivul depozit erau arse deșeuri, cabluri de plastic sau interioare ale mașinilor.

ADVERTISEMENT
Tags: