News

Incendiu uriaș în Grecia. Casele oamenilor sunt în pericol. Autoritățile: ”Este incontrolabil”. Video

Incendiu uriaș în Grecia, unde mai mulți oameni au fost nevoiți să își evacueze casele.
27.07.2021 | 17:53
Incendiu urias in Grecia Casele oamenilor sunt in pericol Autoritatile Este incontrolabil Video
ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit marți, în partea de nord a capitalei Atena. Focul s-a răspândit rapid, din cauza vântului puternic și ajuns chiar să amenințe casele localnicilor.

Casele oamenilor sunt în pericol, în Grecia. Mai mulți oameni, evacuați

Vâlvătaia a pornit de la poalele muntelui Pentelei și s-a extins rapid, fiind nevoie de o intervenție urgentă a autorităților, care au ajuns la fața locului cu cinci elicoptere cu apă și alte cinci bombardiere pentru a încerca să stingă focul.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, primarul din una din localitățile afectate de acest incendiu de vegetație declara că acesta este incontrolabil, în ciuda eforturilor făcute de autorități și de pompierii aflați la fața locului.

“Incendiul este scăpat de sub control”, a declarat Yannis Kalafatelis, primarul orașului Dionysos.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre 74 de pompieri care au fost mobilizați la fața locului, dar misiunea acestora este cu atât mai grea cu cât vântul suflă cu 38 km/h. Nici elicopeterele aduse la fața locului nu par a fi de mare ajutor.

Mesaje de avertizare de la autorități pentru populație

Unele evacuări au avut deja loc, iar autoritățile i-au instruit deja pe oameni că este posibil să fie nevoie să își părăsească locuințele dacă acestea vor fi puse într-un real pericol în orele care urmează, transmite keeptalkinggreece.com.

ADVERTISEMENT

Un mesaj transmis populației pe telefoanele mobile arată că ei trebuie să fie pregătiți să urmeze instrucțiunile date de specialiști.

„Dacă vă aflați în Stamata, Rodopoli, Ekali, Drosia, Dionysos, închideți coșurile, ferestrele, ușile pentru a preveni pătrunderea scânteilor în clădire”, arată mesajul.

ADVERTISEMENT

Totuși, din dorința de a fi precauți unii localnici și-au părăsit deja casele fiind speriați de ce se poate întâmpla.

Încă un incendiu în Grecia, în partea de est a Atenei

De asemenea, două zone din apropierea incendiului au primit ordin de evacuare marți după-amiază. Este vorba despre Stamata și Agios Stefanos.

La scurt timp după aceasta evacuare a avut loc încă un incendiu în muntele Hymettus, în partea de est a Atenei. Totuși, în acest caz este vorba despre un foc care este sub control.

„O forță puternică de stingere a incendiilor face tot posibilul pentru a împiedica flăcările să ajungă la casele așezării Galini din Stamata. Vânturile puternice, care acum ating forța 6 (n. red. pe scara de măsurare a vântului Beaufort, fiind vorba de unul puternic), îngreunează foarte mult misiunea pompierilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului de Pompieri Vassilis Vathrakogiannis.

Poliția a închis drumurile principale de la circulație. Primarul din Dionysos anunțat că mai mulți locuitori au fost evacuați.

Grecia nu este singura care este afectată de incendiile de vegetație. Tot în Europa sunt mistuite și Franța și Sardinia, în această ultima zonă fiind evacuate peste 900 de persoane.

ADVERTISEMENT