Fotbal international

Incendiu uriaș la Campionatul Mondial din Qatar! A luat foc un sat al suporterilor de la stadionul Lusail. Video

Un stabiliment al suporterilor de la Campionatul Mondial din Qatar a luat foc chiar în apropierea stadionului Lusail. Fumul negru s-a văzut de la kilometri distanță.
26.11.2022 | 16:27
Incendiu urias la Campionatul Mondial din Qatar A luat foc un sat al suporterilor de la stadionul Lusail Video
Primul incident major la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Primul incident major la Campionatul Mondial din Qatar. Un sat în care auporterii sunt cazați la corturi a luat foc.

Primele probleme la Campionatul Mondial din Qatar. Sute de suporteri în pericol

Acoperișul unei clădiri de lângă satul suporterilor de pe Qetaifan Island North a luat foc. Imaginile s-au răspândit rapid în social media, iar știrea a ajuns în publicațiile din lumea întreagă.

ADVERTISEMENT

Fumul gros era vizibil chiar și din centrul orașului Doha, aflat la o distanță destul de mare, spre îngrijorarea suporterilor care au sesizat incidentul.

Incendiul a avut loc la 3,5 kilometri de stadionul Lusail, arena de 800 de milioane de dolari și cu o capacitate de 80.000 de locuri. Pe acest stadion va avea loc și finala Campionatului Mondial, pe data de 18 decembrie.

ADVERTISEMENT

Reacția oficială a autorităților din Qatar

Ministrul de Interne din Qatar a explicat că Apărarea Civilă e în control asupra situației, iar incendiul a fost izolat. Din fericire, nu există niciun om rănit.

Primul deces la Campionatul Mondial din Qatar

Kevin Davies, un suporter în vârstă de 62 de ani din Țara Galilor a decedat la turneul final. Microbistul din orașul Pembrokeshire a ținut neapărat să fie prezent în Qatar pentru a susține prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, cauzele decesului sunt necunoscute. Directorul executiv al Federației Galeze de Fotbal a făcut tristul anunț: „Îmi pare atât de rău să aud că unul dintre suporterii noștri a murit aici.

Condoleanțele noastre pentru familie și bineînțeles că suntem aici să ajutăm cum putem”, a transmis Noel Mooney.

ADVERTISEMENT

Prima bătaie între suporteri la Cupa Mondială din Qatar

Meciul dintre Argentina și Mexic a început mai devreme pentru suporterii celor două țări. Fanii s-au luat la bătaie în mai multe zone din Doha.

Acesta este primul conflict dintre suporteri la Campionatul Mondial din Qatar. Totul ar fi început de la scandările mexicanilor împotriva lui Lionel Messi.

Pe imagini, un fan al Argentinei poate fi văzut cu sângele șiroind pe față. Și alți suporteri au fost răniți. Spre deosebire de celelalte turnee finale, Mondialul din Qatar este poate cel mai „pașnic” datorită legilor dure ale țării gazdă.

ADVERTISEMENT