Incendiu de pădure în Mehedinţi. S-a apelat la o aeronavă Spartan de la MApN pentru stingerea focului

În acest weekend a avut loc un incendiu de vegetaţie în judeţul Mehedinţi. Din primele evaluări, focul a cuprins aproximativ trei hecatre de litieră şi coronament într-o pădure de foioase....
06.08.2017 | 20:00
Incendiu de padure in Mehedinti Sa apelat la o aeronava Spartan de la MApN pentru stingerea focului

În acest weekend a avut loc un incendiu de vegetaţie în judeţul Mehedinţi. Din primele evaluări, focul a cuprins aproximativ trei hecatre de litieră şi coronament într-o pădure de foioase. ISU Mehedinţi a trimis la faţa locului 30 de pompieri cu şase autospeciale pentru stingerea incendiului de vegetaţie.

La acţiune a participat, în premieră, şi o aeronavă C-27J Spartan din cadrul Forţelor Aeriene Române. Aeronava a decolat duminică, în jurul orei 16:00, de la Baza 90 Aeriană. Incendiul a fost localizat în zona localităţii Şviniţa din judeţul Meedinţi. Potrivit unui comunicat al Forţelor Aeriene Române, aeronava poate transporta 6.000 de litri de apă la fiecare trecere.

“Este prima misiune reală de acest gen executată de piloţii români.
Intervenţia a fost planificată la solicitarea Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne. Echipajul este format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu – pilot şi şef al echipajului, căpitanii Romeo Gîrz şi Daniel Motoroiu – copiloţi, şi maiştrii militari Maftei Ţebrean, Gabriel Stancu şi George Băltescu – loadmasteri”
, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Forţelor Aeriene Române.

“Se va face recunoaştere. La incendiu acţionează 28 de subofiţeri, doi ofiţeri sub coordonarea inspectorului şef al ISU Mehedinţi, două autospeciale cu apă şi spumă, două autospeciale de muncă operativă, o autospecială de transport personal şi un ATV de stins incendii. Sunt afectate peste trei hectare de litieră şi coronament”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi pentru site-ul stiripesurse.ro.