News

Incendiu violent la o pensiune din Ocnele Mari. Mai mulți turiști, evacuați

Clipe de panică după izbucnirea unui incendiu violent la o pensiune din Ocnele Mari, județul Vâlcea. În interior se aflau mai mulți turiști.
21.06.2024 | 17:55
Incendiu violent la o pensiune din Ocnele Mari Mai multi turisti evacuati
Incendiu violent la o pensiune din Ocnele Mari. Foto ISU Vâlcea
ADVERTISEMENT

Un incendiu violent a izbucnit în dimineața de vineri într-o pensiune aflată în apropiere de un ștrand din Ocnele Mari, județul Vâlcea. În interior se aflau mai mulți turiști și angajați. 14 persoane s-au autoevacuat.

Incendiu violent la o pensiune din Vâlcea

Momente de panică, vineri, în jurul orei 3 dimineața, la o unitate de cazare din județul Vâlcea, în orașul Ocnele Mari, după un incendiu puternic. Focul a izbucnit în bucătăria imobilului, extinzându-se la acoperiș.

ADVERTISEMENT

În pensiune se aflau 14 oameni, 11 turiști și trei angajați, toți adulți. Aceștia au sesizat la timp flăcările violente și s-au autoevacuat din camerele în care erau cazați, înainte de sosirea echipajelor de intervenție.

La fața locului au ajuns pompierii cu două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și încă un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Din fericire, nu au fost persoane rănite în urma acestui eveniment.

ADVERTISEMENT

„S-au deplasat de urgenţă la locul solicitării forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă SAJ.

Echipajele operative sosite la faţa locului au constatat că arde violent acoperişul bucătăriei. Un număr de 14 persoane din pensiune s-au autoevacuat (11 turişti şi trei angajaţi, toţi adulţi). Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale”, a transmis ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Acoperișul bucătăriei a ars pe o suprafață de 70%

Incendiul a provocat pagube majore. Potrivit pompierilor, din primele date reiese că acoperișul bucătăriei a ars pe o suprafață de 70%. De asemenea, mai multe bunuri, inclusiv electrocasnice au fost distruse.

În interiorul încăperii erau depozitate și cinci butelii. Pompierii au reușit să le scoată la timp din bucătăria afectată de incendiu. Deocamdată, cauza izbucnirii focului nu a fost stabilită, fiind desfășurate cercetări.

ADVERTISEMENT

Amintim că un incendiu devastator a avut loc în luna decembrie, chiar în a doua zi de Crăciun, la pensiunea Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, județul Prahova. Mai multe persoane au murit, iar altele au fost rănite.

ADVERTISEMENT