News

Incendiu violent la un spital din Rio de Janeiro. Pacienții au fost mutați în paturi improvizate direct pe stradă

Autor: Alexandru Năstase | 13.09.2019 | 09:54
Spitalul a luat foc de la un scurtcircuit. Sursa foto - facebook

Un incendiu violent a izbucnit la spitalul Badim din Tijuca, un cartier din nordul orașului Rio de Janeiro. Din păcate, pompierii au confirmat moartea unei persoane. Consiliul de administrație al unității medicale a declarat că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit într-unul dintre generatoarele subterane. Acesta ar fi avut loc în generatorul din clădirea 1, răspândind fum pe toate etajele clădirii vechi.

Incendiu violent la un spital din Rio de Janeiro

A fost o noapte de groază pentru angajații spitalului și nu numai. Conducerea a raportat că nu mai puțin de 103 pacienți erau internați în momentul episodului și peste 100 de medici au fost mobilizați. Guvernatorul adjunct de la Rio de Janeiro, Claudio Castro, a declarat că ambulanțele de stat au transportat și salvat totodată peste 60 de pacienți la spitalele publice. Opt oameni cu boli cronice au fost conduși în ambulanțe avansate – patru pentru Copa Star și patru pentru Copa D’or.

Expertiza Poliției Civile trebuia să înceapă la ora șase dimineața, dar debutul investigației a fost amânat, deoarece clădirea în care s-a produs incendiul era încă fără lumină. Fumul a cuprins fiecare etaj al uneia dintre clădirile spitalului, conform anunțului făcut de conducerea spitalului. Secția de pompieri a fost sunată în jurul orei 18:00. La două ore distanță, echipajele de intervenție au raportat că incendiul a fost controlat.

Incendiu violent la un spital din Rio de Janeiro. Incendiu
Mai multe paturi au fost amplasate direct pe stradă. Sursa foto – facebook

Pacienții au fost mutați în paturi improvizate direct pe stradă

Pentru a găzdui pacienții, care au trebuit să-și lase paturile în grabă, personalul spitalului a improvizat paturi pe strada Arthur Menezes, stradă pe care autoritățile au luat decizia să o blocheze. Astfel, în fața spitalului, voluntarii au ajutat și el personalul spitalului în îngrijirea și transferul pacienților. Au existat și momente impresionante – de fiecare dată când cineva era salvat, oamenii care urmăreau intervenția aplaudau.

Pacienții rămași au fost transferați în alte unități medicale care aparțineau rețelei medicale. Pacienții și personalul au folosit rețelele de socializare pentru a posta imagini ale spitalului afectat de flăcări.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!