ADVERTISEMENT
News

Incendiul de la ATI Piatra Neamț a ucis 7 bărbați și 3 femei. Ce vârste aveau victimele

Autor: Georgiana Dicu | 15.11.2020 | 09:20
Incendiul de la ATI Piatra Neamț a ucis 7 bărbați și 3 femei. Ce vârste aveau victimele
Cine sunt victimele incendiului de la ATI Piatra Neamț Foto: Facebook Voluntarii SMURD

Victimele încendiului izbucnit în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ sâmbătă seara sunt 3 femei și 7 bărbați.

ADVERTISEMENT

Cei 10 bolnavi decedați auveau vârste cuprinse între 67 și 87 de ani, a anunțat unitatea sanitară într-un comunicat de presă.

Un medic anestezist, grav rănit, cu arsuri pe 40% din corp este în drum spre Bruxelles. Alţi şase pacienţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, unitate suport COVID.

Activitatea Secției de Terapie Intensivă, mutată în Unitatea de Primiri Urgențe

Ministrul Sănătăţii a declarat că în timpul incendiului au ars complet opt paturi de la ATI, iar alte opt, care se aflau într-un salon alăturat celui în care s-a produs incendiul, pot fi folosite.

ADVERTISEMENT

“Doar secţia de terapie intensivă. (…) Acolo opt paturi au ars complet. În celelalte opt au fost cei care au fost coborâţi la Primire Urgenţe. Pot fi folosite. În următoarea perioadă dorim evaluarea şi refacerea terapiei intensive. Îi mutăm la etajul trei, unde era cealaltă terapie intensivă care a funcţionat până astăzi şi care are o capacitate de 12 paturi pe ATI”, a explicat Nelu Tătaru, duminică, la Leţcani, relatează Agerpres.

Potrivit ministrului Sănătăţii, pacienții aflați în salonul alăturat au patologie medie sau uşoară şi sunt internaţi pe secţii.

“Ceilalţi 6 pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi, sâmbătă noapte, către Spitalul modular din Leţcani. (…) Conducerea SJU Piatra-Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, a precizat ministrul.

ADVERTISEMENT

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat că nu există alţi pacienţi răniţi în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ care să necesite transfer în Belgia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT