News

Incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris, coincidențe tragice! Ce tragedii au mai avut loc în data de 15 aprilie

16.04.2019 | 09:19
Incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris coincidente tragice Ce tragedii au mai avut loc in data de 15 aprilie

Incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris este catalogat drept un dezastru pentru creștinism și cultura europeană. Impresionantul vestigiu, construit cu secole în urmă, a fost puternic afectat de flăcări. Coincidența face ca ziua de 15 aprilie, atunci când au izbucnit flăcările, să fie una în care s-au produs mai multe catastrofe, de-a lungul timpului.

Ce tragedii s-au mai petrecut pe 15 aprilie, de-a lungul timpului

Incendiul de la Notre Dame nu este singura nenorocire care a avut loc în 15 aprilie. De altfel, această dată pare să aibă o predispoziție pentru evenimente nefericite, după cum vom vedea în cele ce urmează. Astfel, pe 15 aprilie 1912 avea loc scufundarea faimosului Titanic. Vasul de croazieră s-a dus pe fundul Oceanului Atlantic, după coliziunea cu un iceberg. Peste o mie de persoane și-au pierdut viața ca urmare a tragediei.

În 1970, tot pe 15 aprilie, a avut loc înfiorătorul masacru din Cambodgia în care au pierit peste 800 de membri din comunitatea vietnameză din acest stat. Aceștia au fost uciși și aruncați în apele fluviului Mekong, de către forțele regimului dictatorial condus de Pol Pot.

oameni răniți după tragedia de la Hillsborough, ajutați de polițiști
Dezastrul de la Hillsborough s-a produs tot pe 15 aprilie, ca și incendiul de la Catedrala Notre Dame

Tragedia de la Hillsborough s-a produs tot pe 15 aprilie

În aceeași dată, dar în 1989, pe stadionul „Hillsborough”, din Sheffield, 96 de oameni au murit după ce s-au călcat în picioare la un meci din semifinalele Cupei Angliei, dintre Liverpool și Nottingham Forest. Aceasta este considerată și azi una dintre cele mai mari tragedii din istoria fotbalului.

Pe 15 aprilie 2013, 3 oameni au murit și alți 264 au fost răniți după ce au fost victimele unui atac terorist cu bombă la maratonul din Boston. Nu în ultimul rând, pe 15 aprilie 2014, s-a petrecut “Masacrul de la Bentiu”, un capitol negru al războiului civil din Sudanul de Sud. Peste 200 de oameni au fost uciși atunci.