News

Incendiul și pagubele de la Notre Dame, în imagini! Ce spune presa din întreaga lume

16.04.2019 | 13:08
Incendiul si pagubele de la Notre Dame in imagini Ce spune presa din intreaga lume
ADVERTISEMENT

Incendiul de la Catedrala Notre Dame a ținut prima pagină a publicațiilor din întreaga lume. Dezastrul de la cea mai vestită catedrală a Europei a primit spații importante și în cadrul jurnalelor de știri de pe planetă, iar pe Internet au circulat numeroase imagini legate de catastrofa care s-a abătut asupra Franței în Postul Paștelui (Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO).

Ce scrie presa din Franța despre incendiul de la Notre Dame

Pompierii s-au chinuit să stingă flăcările aproximativ 9 ore, reușind să salveze vestigiul de la distrugere. Crucea și altarul catedralei au reușit să scape de furia flăcărilor, însă turla cea mare și acoperișul au fost mistuite de flăcări. Franța a fost în stare șoc ore bune, iar inclusiv președintele Emmanuel Macron a fost la fața locului pentru a vedea dimensiunile dezastrului.

ADVERTISEMENT

Presa din Hexagon a acordat spații importante acestui incident, informațiile fiind prezentate cu titluri și imagini cât se poate de sugestive. “Notre Drame” (Drama noastră – n.r) a titrat publicația Liberation pe prima pagină alături de o imagine cu acoperișul cuprins de flăcări al catedralei.

Prima pagină a ziarelor din Franța după incendiul de la Notre Dame
Ce scrie presa franceză despre incendiul de la Catedrala Notre Dame. Imagini emoționante

Incendiul de la Notre Dame a fost relatat în toată lumea

“Notre Dame de Paris: Le desastre” (Notre Dame din Paris: Dezastrul) scrie și Le Figaro pe prima pagină a ziarului de marți. Reformes. Publicația de satiră Charlie Hebdo a ales să trateze într-o manieră caracteristică incidentul, punând pe prima pagină o caricatură a lui Emmanuel Macron, forma părului fiind catedrala în flăcări. Imaginea este însoțită de textul: “Reforme. Încep de la structură.”

ADVERTISEMENT

Incendiul din capitala Franței a fost dezbătut și în Marea Britanie, unde cele mai importante ziare au acordat prima pagină acestui eveniment. “Notre Doom” (Blestemul nostru – n.r) titrează publicația The Sun, în timp ce The Telegraph scrie: “Parisul plânge pentru iubita lui doamnă”.

Totodată, pe rețelele de socializare au început să circule mai multe imagini care îl prezintă pe Quasimodo, personajul principal al desenului animat “Cocoșatul de la Notre Dame”, în timp ce plânge după celebra catedrală pariziană.

ADVERTISEMENT

Reamintim că un incendiu de proporții a izbucnit luni la acoperișul catedralei Notre Dame din Paris. Nu a fost stabilită până acum cauza exactă a incendiului, dar principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este cea a unui accident de muncă la lucrările de renovare.