News

Încep concedierile la stat. Sute de angajați, puși pe liber. Care sunt județele afectate

21.11.2020 | 21:34
Incep concedierile la stat Sute de angajati pusi pe liber Care sunt judetele afectate
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă grea pentru România, cu o criză sanitară dublata de una economică, încep deja concedierile la stat, iar mai mulți angajați din țară urmează a fi puși pe liber în perioada următoare. 

Vizați a-și pierde posturile în următoarele săptămâni sunt sute de muncitori de la mai multe primării și consilii județene.

ADVERTISEMENT

Pentru a realiza cât de gravă este situația, numai în Prahova, peste 300 de angajați ai Consiliului Județean vor fi concediați.

Concedierile la stat se intensifică: sute de angajați, puși pe liber

Pentru a economisi bani și a scăpa de salariații cu venituri mari, dar și de cei fără un rol important, numeroase instituții publice se descotorosesc de sute de angajați în această perioadă complicată.

ADVERTISEMENT

La Consiliul Judeţean Prahova, opt pompieri cu salarii cuprinse între 5 şi 6.000 de lei vor fi nevoiţi să îşi caute de lucru. La fel şi paznicii. Iar direcţia de protecţie a plantelor şi drumurilor judeţene va fi desfiinţată. Aici, 4.000.000 de lei se duceau anual pe salariile a 55 de oameni, anunță ȘtirileProTv.

”Am întrebat cu ce se ocupă, practic răspunsul a fost cu nimic. Actuala structura am găsit-o plafonată, fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor clară, pe de altă parte, hai să spunem, plină de pile de partid.”, a spus Iulian Dumitrescu, preşedinte CJ Prahova.

ADVERTISEMENT

După aceste disponibilizări, la buget se va face o economie de 100 de milioane de lei, în 4 ani – susţine conducerea Consiliului Judeţean Prahova.

Concedieri se anunță și la Consiliul Judeţean Bihor, care a anunţat reducerea numărului de angajaţi, de la 176 la 88. Primul serviciu vizat este cel de proiecte europene.

ADVERTISEMENT

Și noul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraș-Severin a avertizat că va avea o organigramă mai aerisită. O parte dintre angajaţi vor fi restructuraţi, astfel încât se va face o economie de 600.000 de euro pe lună, în condiţiile în care acum, fondul de salarii este de aproape trei ori mai mare.

Sindicaliștii deplâng situația angajaților și amenință cu proteste

Cum era de anticipat, sindicatele nu acceptă aceste măsuri extreme şi se pregătesc să îi apere pe cei vizaţi de restructurări.

”Cunosc un salariat la CJ al cărui soţ nu mai este şi au doi copii în întreţinere. Sunt oameni care au credite. A pune preţ pe economia din fondul de salarii mi se pare, cel puţin la Prahova, un lucru total neînsemnat.”, spune Gheorghe Panait, lider Sindicatul Liber şi Independent CJ Prahova, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT