News

Încep lucrările la PASAJUL PIAŢA SUDULUI

Lucrările la Pasajul subteran Piaţa Sudului, cel mai mare proiect de infrastructură realizat cu fonduri UE, vor fi demarate, marţi, 8 iulie, după ora 10.00. Circulaţia rutieră, inclusiv cea a...
08.07.2014 | 08:15
Incep lucrarile la PASAJUL PIATA SUDULUI

Lucrările la Pasajul subteran Piaţa Sudului, cel mai mare proiect de infrastructură realizat cu fonduri UE, vor fi demarate, marţi, 8 iulie, după ora 10.00. Circulaţia rutieră, inclusiv cea a mijloacelor de transport în comun, va fi afectată parţial pe Calea Văcăreşti.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se va realiza pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. De o parte şi de alta a pasajului rutier, vor fi realizate şi pasaje pietonale.

Pasajul Piaţa Sudului va fi finanţat majoritar din fonduri europene, valoarea construcţiei ridicându-se la 37 de milioane de euro. Contractul de finanţare europeană a fost semnat de primarul general Sorin Oprescu la sfârşitul lunii octombrie 2012.

Astfel, începând cu data de 08 iulie 2014, după ora 10.00, se va restricţiona parţial circulaţia rutieră pe Calea Văcăreşti, între str. Mărţişor şi Şoseaua Olteniţei. Traficul va fi DEVIAT, asigurându-se trei benzi de circulaţie pe sensul către Şos. Olteniţei şi două benzi de circulaţie pe sensul spre bd. Tineretului.

CITEŞTE ŞI Bucureştiul se transformă în ŞANTIER vara aceasta. Află ce ZONE vor fi afectate de lucrări

Totodata, se închide temporar accesul din Calea Văcăreşti la benzinaria Agip, şi se instituie restricţia de oprire în zona lucrărilor.

Tot de marţi, staţia de autobuze “Şos. Oltenitei” (linii 312, 313, 381, 634, N103, N105), amplasată pe Calea Văcăreşti după intersecţia cu Şos. Olteniţei, sens Piaţa Unirii, respectiv staţia ,”Piaţa Sudului’‘ (linia 634), amplasată pe Calea Văcăreşti, înainte de intersecţia cu Şos. Olteniţei, sens terminal ,”ROMPRIM”, se SUSPENDĂ.

Totodată, autobuzele liniilor 634 şi N103 vor efectua opriri pe Şos. Olteniţei în staţia ,”Piaţa Sudului”, corespunzatoare liniei 232, sensul spre Calea Văcăreşti.

Lucrarile la obiectivul “Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului” presupun:

1. Realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile;

2. Realizarea a patru pasaje pietonale in intersectie, pe directia Str. Nitu Vasile-Calea Vacaresti, de o parte si de alta a pasajului rutier şi către staţiile de tramvai;

3. Realizarea legăturii pietonale prin pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.

4. Lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia Calea Văcăreşti – Şos. Olteniţei – Str. Niţu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie. Realizarea localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens, atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe strada Niţu Vasile.

5. Refacerea liniei de tramvai existente atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe Şoseaua Olteniţei, precum şi lucrări pentru liniile de troleibuz aflate în zonă.

Durata totală a contractului de finanţare a proiectului este de 26 de luni, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Sursa: romaniatv.net