News

Încep lucrările la rețeaua de termoficare a Capitalei. Nicușor Dan anunță câți kilometri vor fi gata în 2021

09.02.2021 | 15:25
Incep lucrarile la reteaua de termoficare a Capitalei Nicusor Dan anunta cati kilometri vor fi gata in 2021
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, vine cu vești excelente pentru locuitorii Capitalei și anunță că încep lucrările la rețeaua de termoficare, probabil cea mai sensibilă problemă a celui mai mare oraș din țară.

Odată cu ziua de marți, 9 februarie, potrivit informațiilor oferite de edilul orașului, vor demara lucrările pe 5 segmente ale reţelei de termoficare, totalizând 53 de kilometri, iar finanţarea se va face din credite.

ADVERTISEMENT

Referitor la lucrările pe celelalte tronsoane, extrem de importante și ele, Nicușor Dan spune că startul lor depinde de organizarea licitațiilor pentru desemnarea constructorilor.

Nicușor Dan anunță că încep lucrările la rețeaua de termoficare a Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, începând de marți, 8 februarie, vor începe lucrări la 5 trosoane de distribuţie a agentului termic care fac parte din sistemul de termoficare din Bucureşti, informează Hotnews.

ADVERTISEMENT

Edilul a mai spus că obiectivul este ca aceste 5 tronsoane să fie finalizate anul acesta pentru ca din primăvara anului viitor să poată începe lucrările la alte tronsoane, de data aceasta finanţate cu bani europeni.

”Începem azi un tronson de 13 km, aici în zona Ferentari, este unul din cele 5 tronsoane pe care ne propunem să le facem anul acesta. O să vă arăt pe hartă aici, suntem în zona asta, deci acesta are 13 km şi anul acesta ne propunem să mai facem în zona Pantelimon 12 km, în zona Colentina 9 km, în zona Victoriei 11 şi în zona Berceni 8 km. În total 53 de km.

ADVERTISEMENT

La ce e important tronsonul acesta? În primul rând că deserveşte cartierele din jur – Rahova, Ferentari, Sebastian – dar este foarte important pentru că este în zona de influenţă de la două centrale: Progresu şi Grozăveşti.

Dacă acest tronson este bun, este posibil ca prin intermediul lui, în momente de avarii, să duci agentul termic de la una din centrale în cartiere. În momentul ăsta, asta nu e posibil”, a declarat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Cât costă lucrările la termoficare în 2021

Primarul Nicușor Dan a dezvăluit că suma prevăzută pentru proiect este de 300 de milioane de lei care sunt prevăzuți a fi finanțați din bugetul local.

”Valoarea totală a lucrărilor pe cele 5 segmente pe care vi le-am arătat, cele 5 segmente albastre este de 300 de milioane de lei, care sunt prevăzuţi a fi finanţaţi din bugetul local.

După cum ştiţi aceşti bani nu există în momentul de faţă, urmează să avem bugetul naţional şi apoi bugetul local şi modalitatea prin care noi vrem să ieşim din acest blocaj financiar, în care Primăria Capitalei este de doi ani, este să punem datoriile în bugetul de 2021 şi tot ce înseamnă investiţie nouă, inclusiv aceasta, să fie finanţată din credite.

Pentru asta avem nevoie ca Guvernul să ne extindă limita de creditare. Vrem ca toate cele 5 tronsoane să fie gata anul acesta, ca să putem începe din primăvara anului viitor tronsoanele pe care le vedeţi cu roşu, care sunt pe bani europeni”, a mai spus Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT