News

Încep recrutările în Armata Română. Anunțul oficial de ultima oră al Ministerului despre serviciul militar

31.07.2019 | 16:07
Incep recrutarile in Armata Romana Anuntul oficial de ultima ora al Ministerului despre serviciul militar
MApn caută peste 1.300 oameni care vor să devină rezerviști voluntari în Armata Română. Sursa foto: antena3.ro

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează o nouă campanie de recrutare pentru persoanele care vor să devină rezerviști voluntari în Armata Română. Campania de recrutare și selecție va avea loc în perioada 1 – 23 august.

MApN caută peste 1.300 de oameni pentru Armata Română

Ministerul Apărării Naţionale caută peste 1.300 de oameni care vor să devină rezerviști voluntari în Armata Română în mai multe unități militare din 20 de județe din țară. MApN organizează o nouă campanie de recrutare și selecție în perioada 1 – 23 august și caută persoane care doresc să efectueze serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Este vorba de posturi precum: ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi.

MApN informează că sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervişti voluntari în unităţile militare din județele Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din municipiul Bucureşti.

„Procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015”, arată comunicatul MApN.

Care sunt actele necesare pentru înscrierea în Armata Română
Care sunt condițiile de înscriere și ce acte ai nevoie pentru a deveni rezervist voluntar în Armata Română. Sursa foto: presasm.ro

Care sunt condițiile de înscriere în Armata Română

Persoanele care vor să se înscrie pentru a fi primiți în Armata Română sunt așteptați la sediul Centrului Militar judeţean sau de sector pe raza căruia au domiciliul sau la oricare alt centru militar, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu, conform stirileprotv.ro.

Cetățenii care doresc să devină rezerviști voluntari trebuie să depună o cerere de înscriere, actul de identitate, copie și original, certificatul de cazier judiciar (eliberat cu maxim 6 luni înainte de data depunerii dosarului), acte de studii, permis de conducere copie și original, livretul militar copie și original, dacă este cazul.

Ulterior, persoanele vor fi informate despre unitatea militară unde vor susține probele de selecție, unitatea medicală unde vor susține examinarea medicală, precum și centrul de instruire unde va avea loc programul de instruire iniţială (pentru candidații fără pregătire medicală).