Premier League

Încep transferurile în Premier League! Mutări impresionante: United, Arsenal şi Chelsea vând jucători importanţi în ianuarie, Liverpool e cea mai stabilă

24.12.2019 | 14:04
Incep transferurile in Premier League Mutari impresionante United Arsenal si Chelsea vand jucatori importanti in ianuarie Liverpool e cea mai stabila
ADVERTISEMENT

Pe 1 ianuarie 2020 începe scurta perioadă de mercato a iernii în Premier League, care va dura până pe 31. Iar presa din Marea Britanie anunţă deja transferuri importante la început de an, cu Manchester United, Arsenal şi Chelsea anunţând plecări încă din această iarnă.

Transferuri în Premier League! Mutări impresionante: Manchester United vinde jucători importanţi

Ole Gunnar Solskjaer vrea să scape de balast de la Manchester United, iar primii doi oameni care vor pleca sunt Nemanja Matic şi Marcos Rojo, fotbalişti care nu mai prind prima echipă în acest sezon şi, mai mult de atât, au şi salarii foarte mari.

ADVERTISEMENT

Matic s-ar putea transfera chiar la rivala Tottenham, acolo unde antrenor este Jose Mourinho. The Special One a declarat în repetate rânduri că cel mai bun jucător pe care l-a antrenat în carieră este chiar Nemanja Matic, cel pe care l-a pregătit la Chelsea şi Manchester United. Presa din Anglia deja a speculat că Spurs este o opţiune importantă.

În schimb, Rojo are varianta China sau, de ce nu, o revenire în America de Sud, deşi s-au vehiculat şi formaţii din La Liga care l-ar dori în următoarea perioadă. Plecările celor doi ar aduce în bugetul clubului o sumă importantă pentru potențiala venire a lui Haaland la echipă.

ADVERTISEMENT

Pogba, din nou la Juventus?! Emre Can ar putea reveni în Premier League

O altă ştire importantă apărută azi în Italia este posibila revenire a lui Paul Pogba la Juventus. Starul francez, accidentat în ultimele luni, este pe lista lui Sarri chiar pentru această iarnă, anunţă mai multe publicaţii din Peninsulă în ajunul Crăciunului.

Iar oferta este una excelentă, în condiţiile unor sezoane modeste ale lui Pogba în Premier League: 60 de milioane de euro + Emre Can. Fostul jucător al lui Liverpool nu s-a adaptat în Serie A și nu este deloc pe placul lui Maurizio Sarri, cel care nu l-a trecut nici pe lista pentru Champions League în această toamnă.

ADVERTISEMENT

Chelsea și Arsenal pregătesc ofensiva

Chelsea poate face din nou transferuri, iar Frank Lampard va primi un boost financiar important încă din această iarnă. Totuși, de la echipă vor pleca Giroud și Pedro, iar Marcos Alonso este o altă opțiune pentru o despărțire de Stamford Bridge.

Chiar dacă puștii lui Chelsea au arătat excelent în prima parte a sezonului, cu Abraham, Mount și Tomori devenind chiar oameni de bază, Lampard își dorește întăriri în toate compartimentele. Zaha de la Crystal Palace, Chillwell de la Leicester și Werner de la RB Leipzig a apărut pe listă, golgeterul din Bundesliga.

ADVERTISEMENT

În schimb, Mikel Arteta l-a pus în fruntea listei de transferuri pe Wilfred Ndidi de la Leicester, unul dintre cei mai buni jucători din prima parte a sezonului în Premier League. Jucătorul de 23 de ani al “vulpilor” este dorit la Arsenal, iar Arteta pregăteşte 40 de milioane de lire plus Granit Xhaka.

Liverpool, cea mai stabilă, Guardiola caută întăriri. Din nou!

Liverpool continuă marșul spre titlu cu cel mai stabil lot din Premier League. Câștigătoarea Champions League din sezonul trecut este la distanță mare de urmăritoarele Leicester și Manchester City și nu va face transferuri în această iarnă, cu excepția lui Minamino, venit de la Salzburg pentru modesta sumă de 8 milioane de euro.

De altfel, Jurgen Klopp nu a făcut întăriri în lot nici în vara trecută, preferând doar să aducă un portar de rezervă pentru Alisson în persoana lui Adrian, mutare care s-a dovedit de bun augur în perioada în care brazilianul a fost accidentat în debut de sezon.

În schimb, marea rivală a lui Liverpool caută din nou întăriri în iarnă. Guardiola este nemulțumit de compartimentul defensiv și de accidentările dese, iar Ake este una dintre variantele propuse de managerul spaniol la Manchester City.

ADVERTISEMENT