News

Începe a doua misiune a pompierilor români în Grecia. Cei 142 de angajați IGSU au ajuns în zona Atenei. Video

A doua misiune din această vară a pompierilor români din Grecia a început. Un total de 142 de cadre IGSU au ajuns în zona Atenei.
21.08.2021 | 22:56
Incepe a doua misiune a pompierilor romani in Grecia Cei 142 de angajati IGSU au ajuns in zona Atenei Video
ADVERTISEMENT

În mod oficial, a doua misiune a pompierilor români pe tărâm elen a început. Sâmbătă seara, contingentul de 142 de cadre IGSU a ajuns în Grecia.

De această dată, baza salvatorilor români este stabilită la Nord de Atena, în zona Elefsina, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

ADVERTISEMENT

Începe a doua misiune a pompierilor români în Grecia. 142 de angajați IGSU vor lupta cu flăcările

Conform datelor furnizate de IGSU pe contul oficial de Facebook, cei 142 de pompieri români mobilizați pentru a doua misiune au ajuns cu bine în Grecia.

”Va urma o perioadă în care fiecare efort contează, fiecare sprijin va face diferența!

Reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de pădure.

ADVERTISEMENT

În mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, anunță IGSU.


În această misiune extrem de dificilă, dar foarte importantă pentru localnicii din Grecia, România a trimis 142 de pompieri cu 8 autospeciale de stingere incendii de pădure, 3 cisterne, un centru de comandă, 2 containere Multirisc, un autocar de intervenție, precum și alte mijloace de sprijin logistic, printre care și o dronă.

ADVERTISEMENT

Cei peste 140 de pompieri care formează modulul sunt de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi de la 16 inspectorate pentru situaţii de urgenţă (Bucureşti-Ilfov, Alba, Argeş, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea şi Timiş).

Pompierii români, tratați ca niște eroi în Grecia. Au plecat în aplauzele localnicilor din țară

În prima parte a lunii august, un detașament de 108 pompieri din România, cu 23 de autospeciale, au fost în misiune în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie care au devastat zone extinse din această ţară.

ADVERTISEMENT

Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor uriașe de vegetație din Grecia au revenit luni, 16 august, în România, cu două zile mai devreme decât era plănuit. Decizia a fost luată după ce incendiile au fost aduse sub control.

După ce zile la rând au luptat cu flăcările și au ajutat la stingerea incendiilor din Evia, pompierii români au părăsit insula grecească în ropotele de aplauze ale localnicilor. Elenii au ţinut astfel să le mulțumească pentru modul în care și-au făcut datoria.

ADVERTISEMENT
Tags: