Ce REVENIRE, de la 0-2! Viitorul a început aventura în CUPELE EUROPENE la tineret!

Adrian Căpriţă   
în STIRI INTERNATIONALE
29/09/2015, 19:25
Ce REVENIRE, de la 0-2! Viitorul a început aventura în CUPELE EUROPENE la tineret! GALERIE FOTO

Final de meci! Viitorul a încheiat la egalitate, scor 2-2 la Minsk! Returul va avea loc pe 20 octombrie la Ovidiu!

“Este practic echipa a doua a noastră, cea care e calificată în optimile Cupei României după ce a învins Delta Tulcea şi apoi Clinceni! E o experienţă benefică, au parte de presiune, emoţii, această competiţie îi întăreşte pe copii!”, a spus Gică Hagi, după meci!

Min. 67: 2-2: Ciobanu aduce egalarea.

Min. 25: 2-1: Răzvan Marin înscrie din penalty.

Min. 18: 2-0: Dmitry Bessmertny a reuşit dubla.

Min. 6: 1-0: Minsk deschide scorul prin Dmitry Bessmertny.

Sezonul 2015-2016 al competiţiei U19 din Liga Campionilor, Youth League, vine cu un nou format, unul în care pot participa şi echipe care nu au grupa de seniori în grupele Ligii Campionilor. 

Din România, în acest sezon va participa şi Viitorul lui Gheorghe Hagi, care a cîştigat campionatul în România la tineret. Viitorul debutează astăzi, începînd cu ora 18:00, în deplasare la Minsk. Partida va putea fi urmărită în format LIVESCORE pe FANATIK.RO.

Ce schimbări aduce noul sezon

În acest an, competiţia va avea 64 de echipe, dublu faţă de sezoanele precedente, cînd au fost doar 32. Echipele vor fi împărţite în două competiţii: cele care au echipe în grupele Ligii şi cîştigătoarele campionatelor interne de juniori.

* În traseul Ligii Campionior, cele 32 de echipe vor fi împărţite în aceleaşi grupe ca şi în competiţia mamă, iar cîştigătoarele grupelor se vor califica în optimile de finală, în timp ce ocupantele locurilor doi se vor duce în play-off.

*În traseul campioanelor interne, cele 32 de echipe vor fi nevoite să joace două runde tur-retur, iar cele 8 învingătoare vor merge în play-off.

* Play-off-ul se va juca între cîştigătoarele traseului campioanelor interne şi locurile doi din grupele Ligii Campionilor, urmînd ca învingătoarele din acest play-off să joace în optimile de finală cu cele 8 cîştigătoare ale grupelor.

O altă noutate este legată de vîrsta maximă, unde nu mai este obligatoriu sub 19 ani. Fiecare echipă are voie să selecteze în lot trei jucători de U20.

Hagi e încrezător

“Cicâldău e un jucător care a fost şi la loturile naţionale, la U17, pe vremea lui Gâlcă. Un băiat foarte bun. Nu producem un singur jucător, ci mai mulţi. Ianis îşi dorea să meargă la Minsk, dar nu avea cum. Trebuie să facem un rezultat bun acolo, e o deplasare lungă.

Trebuie să trecem de primul tur şi apoi vin gîndurile serioase. Am avut bilete de avion luate pentru deplasare, însă nu pot să mă duc, ţinînd cont că jucăm vineri în Liga 1. Generaţia aceasta e foarte bună, trebuie să facem o figură frumoasă în Youth League” – a spus Gică Hagi la Dolce Sport.

 

Închide ×