Sport

Începe curățenia la Atletico Madrid. Cinci jucători se află pe „lista neagră” a lui Simeone

Diego Simeone vrea să se descotorosească de cinci jucători până la finalul perioadei de mercato. Printre ei, un titular dorit insistent de Barcelona și Manchester United.
19.08.2021 | 00:21
Incepe curatenia la Atletico Madrid Cinci jucatori se afla pe lista neagra a lui Simeone
ADVERTISEMENT

Chiar dacă s-a dat deja startul noului sezon din La Liga, Diego Simeone vrea să profite de ultimele săptămâni ale perioadei de mercato pentru a face curățenie în lotul lui Atletico Madrid. Nu mai puțin de cinci jucători se află pe „lista neagră” și trebuie să părăsească echipa în cel mai scurt timp posibil.

Conform fichajes.net, este vorba despre Ivo Grbic, Marcos Paulo, Ivan Saponjic, Santiago Arias şi Saul Niguez. Dintre toți, doar cel din urmă a intrat până acum în vizorul granzilor Europei. Pentru a obține transferul său, Barcelona trebuie să câștige duelul de la distanță cu Manchester United.

ADVERTISEMENT

La capitolul veniri, campioana en titre a Spaniei nu se poate lăuda decât cu Rodrigo de Paul (35 de milioane de euro, Udinese), dar a demarat căutările pentru un atacant care să-i creeze concurență lui Suarez.

Diego Simeone face curățenie la Atletico Madrid. Cinci jucători sunt „pe făraș”

Primul pe „lista neagră” a lui Diego Simeone este portarul Ivo Grbic. Având în vedere că nu a prins foarte multe minute între buturile lui Atletico, acesta va fi cedat sub formă de împrumut, cel mai probabil în Ligue 1, de unde a primit mai multe oferte.

ADVERTISEMENT

Deși a fost adus chiar în această vară, din postura de jucător liber de contract, după încheierea angajamentului cu Fluminense, tânărul atacant Marcos Paulo nu intră, cel puțin pentru moment, în calculele lui „Cholo”, așa că va fi la rândul său împrumutat pentru a căpăta mai multă experiență.

De aceeași soartă va avea parte și sârbul Ivan Saponjic, pe care campioana Spaniei l-a transferat în urmă cu doi ani, de la Benfica Lisabona, pentru 500.000 de euro. Cum împrumutul la Cadiz a expirat în această vară, oficialii lui Atletico trebuie să demareze căutările pentru o nouă destinație.

ADVERTISEMENT

Saul Niguez este dorit de Barcelona și Manchester United

Adus încă din 2018, pentru a acoperi golul din compartimentul defensiv lăsat de Sime Vrsjalko, Santiago Arias nu s-a adaptat deloc la Madrid. Pe cale de consecință, clubul trebuie să-i găsească o nouă echipă în puținele săptămâni rămase din perioada de mercato.

Ultimul, dar nu cel din urmă, Saul Niguez pare să stârnească interesul granzilor Europei. În cursa pentru semnătura sa se află inclusiv Barcelona, dar nu îi va fi deloc ușor, pe fondul problemelor financiare care o macină, să iasă învingătoare din duelul de la distanță cu Manchester United.

ADVERTISEMENT

Simeone a pus ochii pe „Haaland din Serie A”. Suma uriașă cerută de Fiorentina în schimbul său

În altă ordine de idei, Diego Simeone își dorește ca vedeta Luis Suarez să aibă concurență serioasă în compartimentul ofensiv, așa că forțează transferul lui Dusan Vlahovic, un atacant sârb de doar 21 de ani care a căpătat, datorită evoluțiilor excelente din ultima perioadă, supranumele de „Haaland din Serie A”.

Acest transfer pare, însă, o misiune imposibilă pentru Atletico Madrid, dată fiind suma astronomică pe care o solicită Fiorentina în schimbul starului său. „Nu știu ce se va întâmpla, dar plănuim să îl păstrăm pe Vlahovic în această vară. Vrem să rămână la Fiorentina, dar dacă vom primi o ofertă de o sută de milioane de euro, ne vom gândi”, a anunțat președintele clubului viola, Rocco Commisso.

ADVERTISEMENT