Fotbal intern

Începe demolarea stadionului Ghencea! Stadionul pe care Steaua a făcut istorie va fi dărâmat

15.08.2018 | 15:33
Începe demolarea stadionului Ghencea. Va fi dărâmată fosta casă a Stelei din anii de glorie

Luni va începe demolarea stadionului Ghencea. Stadionul pe care Steaua a făcut istorie, învingând mari puteri ale fotbalului european în perioada de glorie a roş-albaştrilor, va fi dărâmat şi în locul său va fi construită o arenă modernă, de 30.000 de locuri, în vederea organizării a patru meciuri de la turneul final al Euro 2020 la Bucureşti. Meciurile vor avea loc toate numai pe Arena Naţională, însă mai multe stadioane de tradiţie din Bucureşti urmează a fi demolate şi înlocuite cu arene moderne, acestea urmând a servi drept terenuri de antrenament pentru naţionalele care vor juca în capitala României.

Primul stadion care va intra sub lama buldozerelor şi a excavatoarelor va fi fosta casă a Stelei, stadionul Ghencea. Pe acest stadion reuşeau militarii în 1986 marea victorie din semifinala retur cu Anderlecht, 3-0, care îi trimitea pentru ultimul act, în gura leului, la Sevilla, contra celebrei FC Barcelona. La Sevilla, împotriva tuturor calculelor hârtiei, Steaua avea să reuşească performanţa cea mai mare a fotbalului din România, câştigarea după loviturile de departajare a trofeului, portarul Helmut Duckadam parând toate cele patru lovituri executate de iberici.

Începe demolarea stadionul Ghencea. Ce spune comandantul clubului CSA Steaua

Primaria Sectorului 6 a emis avizul pentru demolare, iar Compania Nationala de Investitii, proprietarul temporar al arenei, va transmite luni ordinul privind demolarea stadionului Ghencea. În incinta acestui complex nu a mai jucat decât echipa din liga a patra, CSA Steaua, formaţia lui Marius Lăcătuş şi Ştefan Iovan nereuşind promovarea în a treia divizie în această vară.

stadionului Ghencea. Va fi gata în apropiere de startul Euro 2020. Aici a jucat Steaua cu Anderlecht şi naţionala în 198 9 cu Danemarca
Începe demolarea stadionului Ghencea. Va fi gata în apropiere de startul Euro 2020

Construcția stadionului Ghencea va începe în martie 2019 și va fi gata la începutul anului 2020. Comandantul CSA, Cristian Petreaa oferit informațiile exacte legate de demolarea stadionului Ghencea. “Cei de la Compania Națională de Investiții ne-au comunicat că în data de 3 mai se vor deschide ofertele pentru demolare, care vor fi analizate până în jurul datei de 31 mai. În situația în care nu vor exista contestații, la data de 1 iunie vom semna contractul de demolare. Procesul de demolare în sine va dura aproximativ 4 luni.

Există riscul real de a nu fi gata la timp

De la 1 octombrie se dorește demararea lucrării noului stadion, cu prepararea fundației arenei, iar dacă timpul va permite, inclusiv turnarea ei. Dacă nu vor apărea complicații, din martie 2019 va începe construcția propriu-zisă.

Tot cei de la CNI ne-au asigurat că acest stadion va fi finalizat în termen, până în martie 2020. Stadionul se va turna pe cadre, cei de la CNI au experiența arenei de la Craiova așa că suntem siguri că vom fi în grafic”, susţine comandantul clubului CSA Steaua într-un interviu acordat cotidianului Gazeta Sporturilor.

Noul stadion al Stelei ar trebui să aibă 30.500 de locuri, 4 vestiare, muzeu, restaurant şi skybar.Totul va costa peste 300 de milioane de lei. Dar dacă lucrările nu sunt accelerate, stadionul din Ghencea nu va găzdui nici măcar antrenamentul unor selecţionate europene. Deocamdată, reprezentanţii FRF, care lucrează la organizarea meciurilor găzduite de ţara noastră, iau în calcul toate variantele. Celelate trei stadioane nu au ajuns la faza demolării. Giuleşti şi Arcul de Triumf ar fi putut fi în acelaşi ritm cu Ghencea, însă mai există anumite probleme, iar la Dinamo sunt şanse foarte mici pentru ca să mai vină cineva şi să poată începe lucrările.