News

Începe Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a. Copiii au la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea fiecărui test

Emoții pentru elevii de clasa a VI-a. Începe Evaluarea Națională, cu proba de Limbă și comunicare. Miercuri are loc evaluarea la Matematică.
28.05.2024 | 08:16
Incepe Evaluarea Nationala pentru elevii de clasa a VIa Copiii au la dispozitie 60 de minute pentru rezolvarea fiecarui test
Începe Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a. Foto pixabay
ADVERTISEMENT

Emoții pentru elevii de clasa a VI-a, care astăzi încep Evaluarea Națională. Prima probă este cea de Limbă și comunicare, așa cum se specifică în calendarul oficial. Miercuri va avea loc proba la Matematică-științe.

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a. Marți se desfășoară prima probă

De asemenea, joi, 30 mai, copiii care fac parte din minoritățile naționale vor susține evaluarea la Limba Maternă. Pentru fiecare probă vor fi acordate 60 de minute, timp în care elevii vor rezolva testele.

ADVERTISEMENT

Comisiile de evaluare care fac parte din școli vor verifica testele și le vor nota. Rezultatele urmează să apară în cel mult șapte zile de la data la care s-a desfășurat ultima probă din cadrul Evaluării Naționale.

Este important de menționat faptul că rezultatele elevilor la Evaluarea Națională nu vor fi trecute în catalog, decât la solicitarea părinților. Totodată, notele nu vor fi afișate sau comunicate public.

ADVERTISEMENT

Amintim că în anul 2022-2023, Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VI-a nu s-a mai desfășurat. Decizia a fost luată după organizarea grevei generale care a avut loc anul trecut în această perioadă.

„Ca urmare a situației excepționale generate de declanșarea grevei generale în învățământul preuniversitar trebuie asigurate evaluarea, recunoașterea și certificarea competențelor generale dobândite de un număr de 147.491 de elevi care finalizează învățământul liceal.

ADVERTISEMENT

(…) Prin derogare de la prevederile art. 74 alin. (4) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, în anul școlar 2022-2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a, nu se organizează”, se preciza în OUG 56 din 11 iunie 2023.

Notele vor fi colectate printr-o aplicație digitală

În acest an, notele elevilor vor fi colectate cu ajutorul unei noi aplicații digitale. Anunțul a fost făcut, în luna mai, de Ministerul Educației. În acest fel, cadrele didactice vor avea acces rapid la date.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește corectarea testelor nu au fost introduse modificări, potrivit directorului general al Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, citat de edupedu.ro. „În viitoarea metodologie vor fi, dar anul acesta nu. Corectarea se va face normal, cum s-a făcut și anul trecut, în școală”.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”