ADVERTISEMENT
Nicio categorie

Începe TURUL ITALIEI! Din locul care a generat o mare TRAGEDIE!

Astăzi începe ediţia 97 a Turului Italiei. Este pentru prima oară cînd competiţia începe din Irlanda de Nord, de la Belfast mai exact. Organizatorii au ales traseul pentru a rememora tragedia...
Autor: Claudiu Melinte | 09.05.2014 | 15:41
Începe TURUL ITALIEI! Din locul care a generat o mare TRAGEDIE!

Astăzi începe ediţia 97 a Turului Italiei. Este pentru prima oară cînd competiţia începe din Irlanda de Nord, de la Belfast mai exact. Organizatorii au ales traseul pentru a rememora tragedia Titanicului. Cicliştii vor pleca în Turului Italiei exact din locul unde a fost construită nava de pasageri care s-a scufundat în Atlantic după ce s-a izbit de un iceberg. Primele 3 etape se vor disputa în Irlanda, iar o dată cu etapa numărul 4, turul se va întoarce în Italia.

ADVERTISEMENT

titanic_belfast_20121109_mainimg

Ediţia din acest an este una cruntă pentru ciclişti, mai ales ultima parte a turului. 5 din ultimele 8 etape au finalul în căţărare. Favoriţii principali din ”Giro” sînt Nairo Quintana, Joaquin Rodriguez, Cadel Evans şi Rigoberto Uran. Domenico Pozzovivo şi Michele Scarponi sînt cei mai buni italieni din ”Giro”, însă sînt şanse slabe ca aceştia să ocupe un loc pe podium.

ADVERTISEMENT

bet

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!